banner564

“Sokakta birlik olalım”

YKP, 7 Ocak erken genel seçiminde aday göstermeyeceğini açıklayarak bir de çağrıda bulundu

“Sokakta birlik olalım”
banner598
Raif UZKAN
Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı dün sabah YKP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında YKP’nin seçimlerde izleyeceği yolu kamuoyuyla paylaştı ve gündemdeki konulara değindi.
Kanatlı, YKP’nin her seçimi kendi koşullarında değerlendirerek kararlar ürettiğini belirterek, YKP’nin herhangi bir seçime aday göstererek katılmayı da, boykotu da rejimi deşifre etmek ve alternatifler üretmek için birer araç niteliğinde kullandığını belirtti.
Kanatlı, siyasi partilerin önemli kısmının yapısal bir fark yaratmayacağını, gönüllü veya gönülsüz TC’nin yerel alt yönetiminin sözcüleri olacağını iddia etti.
Kanatlı konuşmasında, “Bize sıkça ‘seçimlerde aday göstererek katılmak için neden iş birliği yapmadınız?’ diye sorulmaktadır. Yukardan dayatmacı birlikteliklerin anlamsızlığı yüzümüze vurduğundan beri toplumun parçası olan bizler, sokak sokak, birey birey, tabandan, aşağıdan örgütlenmeye çalışmaktayız. Eylem ve söylem birlikteliği olmayan, tabandan destek bulmayan birliktelikler bizim anlayışımızın ifadesi değildir.” dedi.

“Cinsiyet kotasının çalışmadığı belli oldu” 
Siyasi Partiler Yasası’ndaki eksikliklere de dikkat çeken Kanatlı, kadın kotasının da işlemediğinin belli olduğunu ifade etti.
YKP’nin aday göstermeden seçimlerin her aşamasında bulunacağını belirten Kanatlı, bir tepkiyi örgütlemek için sokakta olacaklarını ve kendileri gibi düşünen aktivistlerle iş birliği içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2017, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474