banner564

“Son çare”

Kuzeyde taleplerine cevap alamadıklarını belirten Elcil, eğitimdeki sorunların çözümü için Anastasiadis’e müracaat edeceklerini söyledi

“Son çare”
banner598
Ufuk ÇAĞA
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil eğitimde yaşanan kaosu çözecek makam bulamamaktan şikayetçi. Elcil şu anda sorunlarını aktaracakları ne başbakan, ne başbakan yardımcısı ne de başka bir merci bulamadıklarını savunarak “Şu anda adanın kuzeyinde devlet yoktur” iddiasında bulundu.
Eğitim yılının çok büyük sorunlarla açıldığını belirten KTÖS Genel Sekreteri Elcil, tasarruf adı altında ülkedeki eğitimin kaosa sürüklendiğini ifade etti. 
Halihazırda birçok okulda hem eğitmen hem malzeme hem de bina olarak birçok sıkıntı bulunduğunu belirten Elcil, bunlara acil çözüm istedi. 

“60 Anayasası’na göre hakkımız var”
Diyalog’a konuşan Şener Elcil, şu anki görüntü itibarı ile bu sorunları çözecek bir devlet otoritesini göremediklerini savunarak, “Bu sebeple de nasıl ki Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu öğrencileri Nikos Samson Ortaokuluna kayıt yaptıracak biz de sorunlarımızın çözümü için son çare olarak Nikos Anastasiadis’e müracaat edeceğiz. Zaten 1960 Anayasasına göre Türklere o zaman eğitim için 200 bin KL veriliyordu, şimdi hesaplamasını yaparak bu parayı bize versinler, biz de eğitimdeki sıkıntılarımızı aşalım” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 07:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473