banner564

Son söz halkın

UBP’nin 39’uncu kuruluş yılında Diyalog’a konuşan Özgürgün, ülkede sorunların ağırlaştığını ve hükümetin iş yapamaz durumda olduğunu berlirterek erken seçim çağrısı yaptı:

Son söz halkın
banner598
Çiğdem AYDIN 
   Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CTP-DP koalisyon hükümetinin hiçbir olumlu icraatının bulunmadığını ve ülke sorunlarının ağırlaştığını savunarak, erken seçimin şart olduğunu söyledi. UBP lideri “son söz halkındır. Halk ne derse o olacak” dedi.
   Partisinin 39’uncu kuruluş yılında Diyalog’a konuşan Özgürgün, 1993 ve 2013’te olmak üzere 2 kez çok ciddi bölünme tehlikesi yaşadıklarını belirterek, gelinen noktada partinin toparlandığını ve dayanışma ruhunun yeniden güçlendirildiğini söyledi. Özgürgün, yapılacak ilk genel seçimlerde UBP’nin birinci parti olacağını iddia etti.
   Hüseyin Özgürgün, sorularımızı şöyle yanıtladı:
  Soru: Ulusal Birik Partisi kurulalı 39 yıl geçti, kısaca bu süre içinde ülkeye verilen hizmetlerden bahseder misiniz? 
   Özgürgün: Dolu dolu tam 39 yıl geçti ve kuruluşunda KKTC’nin gelişmesinde en büyük paya sahip olan en köklü parti UBP’dir. 1993 yılında en yoğun koalisyon dönemlerine kadar. Turizm, eğitim, belediyeler, ülkenin alt yapıları, sağlık, yani bir devlet olabilmek için olması gereken her şeyde  UBP’nin imzası vardır. Sosyal güvenlik, sendikaların oluşumu ve kazandıkları haklara hep UBP katkı koydu. Zaman içerisinde Devlet ve Parti özdeşleşti, bunun yanı sıra demokrasinin de süreç içerisinde gelişimine katkı koydu. UBP  iktidarda iken  devletin oluşumuna katkı koyarken, ana muhalefet partisi olarak da ülke gelişimine katkılarını her zaman sürdürmüştür. Ülkede sorunlar yok mu vardır elbette fakat buna rağmen bu devlet mekanizmasında UBP imza koymuştur. 

Denktaş ve Eroğlu’nun katkıları

   Soru: UBP’nin en güzel yılları hangi yıllardı ? 
   Özgürgün: Bana göre en güzel yılları veya en kötü yılları diye ayırmak doğru değil. İyi dönem iktidar veya muhalefet demek de doğru olmaz. UBP en köklü partidir KKTC’de. UBP aynı zamanda Kıbrıs sorunundaki  vizyonundan çizgisinden de asla taviz vermemiştir. İktidarda başka muhalefette iken başka konuşan veya vat eden bir siyasi parti de olmamıştır. UBP bugün köklü ve değişmeyen bir parti olarak halkın algısına yerleşen bir partidir. İkili veya üçlü koalisyonlarda dahi her dönem halka ve devlete hizmet veren bir parti oldu. Halka iktidarda veya muhalefette hizmet vermeye devam ettiğimiz her dönem bizim için en iyi dönemdir. UBP kendi  iç meselelerinde gerek iktidarda iken gerek Annan Planı döneminde yıprandığı dönemler oldu. Ama süreç içinde haklılığımız her zaman ortaya çıkmıştır. Artılarımız ve eksilerimiz ile verdiğimiz hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Zaman zaman yüzde 30’ların altına düşen oy oranımız zaman zaman yüzde 40’ların üzerine çıkan oy oranlarımızla biz UBP olarak her dönemde iyi yıllar yaşadık, çünkü hiçbir zaman halka hizmeti bırakmadık ve asla topluma küsmedik. Halk her zaman her dönemde UBP için takdirini kullandı. 

Parti ikiye bölünmüştü

   Soru: Geçmişle mukayese edildiğinde partililerinizin birbirlerine karşı sevgi, saygı, birlik ve beraberlik konusundaki bağları devam ediyor mu? 
   Özgürgün: İşte bu konuyu dönemsel olarak niteleyebiliriz. Birlik ve  beraberliğe her dönem önem verdik. Partimizin kuruluşundan devletin  kurulduğu dönemlerdeki başkanımız  rahmetli  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş,  başkanlığı döneminde, daha sonra Sn. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dönemlerinde ve liderliğine kadar birlik ve beraberlik muhafaza edildi. 1993 ve 2013 yıllarında bu parti iki kez çok ciddi bölünmeler yaşadı. Partimiz resmen ikiye bölündü. 2013 yılına gelindiğinde ve şu anda UBP’de birlik ve beraberlik sevgi, saygı bağlarımız yerinde duruyor. Bunu zaten yerel yönetim seçimlerinde de UBP’liler  ispat ettiler. Buda UBP’nin çok çabuk ve hızla toparlanabileceğini ve köklerinin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla UBP’nin bölünüp parçalanacağı hayalini kuranlar her dönem ve her zaman hezimete uğramıştır. 

Erken seçim şart

   Soru: Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yaptığı açıklamada hükümetin icraatlarını hedef göstererek erken seçime işaret etti. Bu görüşe ana muhalefet olarak katılır mısınız?
   Özgürgün: Cumhurbaşkanımız çok sabırlı bir liderdir. O daha yeni söyledi ama biz bunu üç aydır söylüyoruz. Hükümet kurulduğu gün biz bu hükümetin ölü doğduğunu söylemiştik. Yerel seçimlerde de halk bize katıldığını kendilerine verdikleri oy oranı ile göstermiştir. 26 milletvekilini iki partinin oy oranı ile çıkardılar. Anayasa değişikliğinde de halk yüzde 62 hayır diyerek mecliste bulunan siyasi partilere ama başta hükümete hayır demiştir. Halk Anayasa değişikliklerine açıp bakmamıştır ve bunu da ifade etmiştir bakmadan hayır demek hükümete karşı bir tepkidir bunu her ne kadar tartışmadılarsa da Özkan bey bu mesajı okumuştur. Bir hükümet daha bir yılda bile bu noktaya geldiyse bunun devamlılığı mümkün olmamakla beraber bu hükümetten icraat beklemek de doğru olmaz.Şu anki hükümet mecliste gayri meşru oturmaktadır.

Muhalefetin sesi kısıldı

   Soru: Peki hükümetin hiç mi başarılı bir icraatı yoktur ? 
   Yanıt: İcraat mı dediniz ben bir icraat göremedim dolayısıyla başarıdan da söz etmek mümkün değildir. Geçen günlerde Özkan bey çıktı ve 365 günün değerlendirmesini  yaptı. Tasaruf yapmışlar cari harcamalarda cari harcama devlet bütçesinin yüzde 3’üdür. Bu mudur icraatlar? İncir çekirdeğini doldurmayan şeylerle gün geçiriyorlar. 
   Bizim muhalefet olarak devlet yayın organları sesimizi kısmıştır.TAK ve BRTK ne yazık ki ana muhalefete yer vermemeye devam ediyor. Bu mudur icraat ? Hükümet eden Özkan bey hükümetin bir yıllık icraatlarını anlatırken koalisyon ortağı üç tane bakan değiştiriyor. Mustafa Arabacıoğlu bir bakan olarak istifa ediyor. Yasal zeminlerden bahsederek istifa ediyor burada bunu soralım sen hükümetsin neden oturup yasa yapmadın? Çünkü  yapamıyorsun da ondan.

   Soru: Üç bakanın değişmiş olmasını nasıl yorumlarsınız? 
   Özgürgün: Az önce de söyledim aslında hükümet miadını doldurmuştur. Bu hükümet ölü doğmuştur. İvedi olarak erken seçime gidilmelidir, ülke sorunları çözüm bekliyor.
   Soru: Bugün bir erken seçim olsa UBP bu seçime hazır mı? Size göre kaç vekil çıkarırsınız? 
   Özgürgün: Biz her zaman hazırız.En köklü partilerden biri olarak her zaman buna hazırız. Az önce saydım en köklü , en sağlam partilerden biriyiz. İktidara gelmeye de hazırız. Bizler yaptığımız iyi şeylerin de kötü şeylerin de öz eleştirisini yaptık derslerimizi aldık.En köklü parti olarak da tecrübeye sahibiz. Şu anda seçim olsa iktidara geliriz ve birinci parti çıkarız vekil sayısı vermek doğru olmaz o halkın takdiridir  ama halk  şu andaki hükümetten memnun değildir.” 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474