banner564

Sorumlu davran

Özersay, ELAM’ın bayrak yakma olayı karşısında suskun kalan Rum lideri Anastasiadis'e çağrı yaptı:

Sorumlu davran
banner598

 Rum Ulusal Halk Cephesi’nin (ELAM) KKTC bayrağını yakmasının ardından konuyu Birleşmiş Milletlere (BM) taşıyan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay dün sosyal medyada yaptığı paylaşımda Rum lideri Nikos Anastasiadis'e çağrı yaptı. 

Özersay “Sayın Anastasiadeis’i sorumluluğunun bilinciyle hareket etmeye davet ediyorum. Bu suskunluk hayra alamet değil” ifadesini kullandı.
Özersay paylaşımında şunları belirtti: 
“Bayrağımızın yakılması ve ertesinde Dışişleri Bakanlığı olarak göstermiş olduğumuz tepkiye cevaben ELAM’dan gelen cüretkar açıklama kadar, Kıbrıs Rum siyasi partilerinin ve Rum liderinin suskunluğu dikkat çekicidir. Kıbrıs Türklerini hedef alan bu tür hareketlerin suskun kalınarak onaylanmasıdır aslında asıl tehlikeli olan. Özellikle Sayın Anastasiades, bu olaylar karşısında bunları kınayan doğru bulmadığını söyleyen bir açıklama yapmadıkça ve şiddeti teşvik eden bu tür davranışlara karşı tedbir almadıkça Kıbrıs’ta mevcut güvensizlik derinleşir. Sayın Anastasiades’i sorumluluğunun bilinciyle hareket etmeye davet ediyorum. Bu suskunluk hayra alamet değil.”

Türkiye tepkili
Bu arada Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da Kıbrıs Rum tarafında KKTC bayrağının yakılmasını kınadı. 
Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "KKTC’nin 36. kuruluş yıl dönümünde Kıbrıs Rum tarafında, KKTC bayrağı yakılmasını kınıyor ve KKTC makamlarının bu konudaki açıklamalarına tam destek veriyoruz." ifadesine yer verildi.
Kıbrıs Rum yetkililerinden bu nefret eylemini kınayan hiçbir açıklamanın yapılmadığı hatırlatılan açıklamada, olayın faillerinin soruşturulmamasının bu eylemin resmi olarak desteklendiğine de işaret ettiği belirtildi.
Açıklamada, olayda Kıbrıs Türklerine yönelik nefreti körükleyen açıklamalar yapan Kıbrıs Rum Yönetiminin ve Yunan makamlarının da sorumluluğunun olduğuna inanıldığı belirtilerek, "Bu koşullarda uluslararası toplumdan, Kıbrıs Rum tarafını ve Yunanistan'ı, BM Genel Sekreterinin son raporunda da işaret edilen, Ada'daki gerginlik ortamını daha da kötüleştiren söylemlerden kaçınmaya davet etmesini bekliyoruz." ifadesi kullanıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473