banner564

Balistik raporu bekleniyor

Gönyeli’de ele geçirilen silah ve mermilerle ilgili soruşturma sürüyor

Balistik raporu bekleniyor
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de yapılan operasyonda ele geçirilen bir silah, iki şarjör, 170 mermi ile 208 adet boş kovan ile ilgili soruşturma sürüyor. Silah ve mermilerin balistik incelemesi devam ederken, suçla bağlantılı tutuklanan Kaan D.(E-25) ile Orçun D. (E-33) dün mahkemeye çıkarıldı.
Polis, üç gündür tutuklu olan zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, silah ve mermilerle ilgili balistik sonucunun beklendiğini ifade etti. 
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 14 Kasım tarihinde aldıkları ihbar üzerine zanlı Kaan D’nin Gönyeli’deki evinde arama yapıldığını söyledi.
Polis, evin salon, yatak odası ve avlusunda yapılan aramada Fransız yapımı 7.65 mm çapında tabanca, iki adet şarjör, 7.65 mm, 9 mm, 14 mm çaplarında ve G3 silahına ait toplam 170 mermi ile 208 adet boş kovan bulunduğunu söyledi.
Polis, aramalar esnasında Kaan D’nin iş arkadaşı Orçun D’nin evde olduğunu, bir fırsatını bulup 9 mm silaha ait şarjörü alıp kaçtığını, Sht. Osman Benli Sokak’taki toprak arazi içerisinde tespit edilerek suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti.  
Bulunan silah ve mermilerle ilgili balistik incelemenin sürdüğünü, rapor beklendiğini kaydeden polis, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473