banner564

Sorunlar bitmiyor

Ercan’da yeni pist için meteorolojik bilgi verilemediği için eski piste dönüldü

Sorunlar bitmiyor
banner598

Yeni Ercan Havaalanı’nda sorunlar bitmek bilmiyor. Elektrik kesintilerinin yol açtığı sorunların ardından dün de yeni pisti kullanan uçaklara meteorolojik bilgi verilemediği için, uçuşlar yeniden eski piste yönlendirildi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı bu gelişmeyi doğrularken, sorunun çözümü için bir aylık süreye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız ise sosyal medya hesabında, defalarca uyardıkları halde bunun ciddiye alınmamasından yakındı.

Arıklı: İkinci pisti kullanıyoruz 

   Bakan Erhan Arıklı konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:
   “Ercan Havaalanı yeni pistinde kurulu olan mobil meteoroloji cihazı ile istasyon arasındaki fiber hattında meydana gelen arıza dolayısı ile birinci pisti de kullanıma aldık. Uçaklar birinci piste inip oradan taksi yolu ile yeni terminal binasına gelip işlemlerini yapacaktır. 
Fiber hatta ki arızanın koşa bir sürede giderilmesini bekliyoruz. Bu durum bizim olmasını ön gördüğümüz sıkıntılardan birisi idi. Ercan Havaalanın iki piste sahip olmasının amacı da budur. 
Sabah saatlerinde Ercan Havaalanında ‘Elektrik’ konusu ile ilgili profesyonel teknik danışmanlarımızın da katılımı ile bir toplantı yaptık. Ercan’daki elektrikten kaynaklanan sıkıntıların giderek azalacağı ve en geç bir ay içerisinde ortadan kalkacağı bilgisini aldık. 
Bu arada ‘Ercan erken açıldı. Bu sebeple arızalar meydana geliyor’ gibi bazı iddialar ileri sürülüyor. Bilinmelidir ki; Biz altı ay sonra Ercan’ı açsaydık. Aynı sıkıntıları o zaman da yaşatacaktık.”

Kapısız: Uyarılar dikkate alınmadı

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız ise sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:
   “Bugün Ercan’da eski piste geçtik. Sebebi, defalarca söylediğimiz ama bir türlü dinletemediğimiz malum konu. !! Yeni pist için Meteoroloji bilgisi verilemiyor.
Ne zaman düzelir bilinmez fakat bu şekilde devam ettikçe, terminal ile eski pist arasında tek bağlantı yolu olduğu için uçak başına ortalama 20 dakikalık gecikmeler söz konusu olacak. 
- Ard arda gelen trafiklerde beklemeler çok artacak
- Rötarlar yaşanacak
- Zaten yeni terminalin yatım yamalak olmasından perişan olan yolcular, o kadar daha perişan olacak.
- Yakıt giderleri artacak
- Meydan verimliliği yerlerde sürünecek. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2023, 01:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 10 ay Önce

Neyinizde hayır var zaten

ÜMİT  Ozdemirağ
ÜMİT Ozdemirağ - 10 ay Önce

Hayvan topluluklarının ülkesi olmadığına göre ülkeleri, ancak insanlar idare edebilir.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 10 ay Önce

Sadece İki Uçak şirketinin kullanabildiği ve onların bile inemediği Uluslararası Uçuş yasağı olan Yeni Ercan’a harcanan 450 milyon Euro ‘da Heba edildi ? Çökertilmiş ve dökülen KKTCde 450 milyon Euro ile neler yapılamaz idi Popilizme giden her kuruş Harram olsun ??

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 10 ay Önce

BANANA REPUBLIC OF TRNC !

niyazi  AUSTRALIA
niyazi AUSTRALIA - 10 ay Önce

YOU ARE DUMB KKTC CAN NEVER DO ANY YHING RIGHT HAA HAA

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474