banner564

Soruşturma bitmedi

Davut Zengin’in evinin bahçesine uyuşturucu madde ve canlı mermi koyan Filistin uyruklu Marwart TS Alqaraout’un tutukluluk süresi yeniden uzatıldı

Soruşturma bitmedi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Dipkarpaz’da, Davut Zengin’in evinin bahçesine 130 gram uyuşturucu madde ve 38 adet canlı G3 mermisi yerleştiren Filistin uyruklu Marwart Ts Alqarout hakkındaki soruşturma sürüyor. Zanlı dün ek tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 
Narkotik Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, zanlının 23 Şubat 2019 tarihinde, Dipkarpaz’da sakin Davut Zengin’in ikametgâhı önünde bulunan çiçekliklerin arasında uyuşturucu madde olduğuna dair ihbarda bulunduğunu ve konu adrese gittiklerini söyledi. 
Polis, Davut Zengin’in huzurunda yapılan arama sonucunda, bir saksı içerisinde bulunan poşette,130 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ve 38 adet Güney Kıbrıs menşeli G3 mermisi bulduklarını anlattı. 
Yıldırım, Zengin ve ailesinin saksının kendilerine ait olmadığını söylediğini ve kendilerinin de saksının konu yere yeni getirilmiş olabileceğine dair gözlemde bulunduklarını söyledi. 
Zanlıyı sorguladıklarını ve çelişkili ifadeler aldıklarını aktaran Yıldırım, cep telefonunun incelendiğini ve saksının fotoğrafının görüldüğünü belirtti. 
Zanlının cep telefonunu alarak kaçmaya çalıştığını ve yere düştüğünü anlatan Yıldırım, yere düştükten sonra telefonu kırmaya çalıştığını da açıkladı.

Gerçek kimliği belli değil
Zanlının tasarrufunda sahte olma olasılığı olan bir Filistin pasaportu daha bulunduğunu belirten Yıldırım, yapılan araştırma sonucunda KKTC’de önceden uyuşturucu suçu işlediği ve sınır dışı edildiğinin tespit edildiğini söyledi. 
Zanlının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde de farklı suçlardan dolayı arandığını sözlerine ekleyen Yıldırım, tahkikat maksatlı mahkemeden ek süre talep etti. 
Yargıç Dilşah Karayel, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak zanlının, 5 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474