banner564

Soruşturma derinleşiyor

Yaşlı insanları telefon ile arayıp, kendilerini savcı ve polis olarak tanıttıktan sonra dolandıran zanlılar hakkındaki tutukluluk süresi 7 gün uzatıldı

Soruşturma derinleşiyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da önceki gün çökertilen dolandırıcılık çetesi dün yine ek tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ ne çıkarıldı. Zanlılar Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan, Süleyman Eldebrami, Tahsin Sezer ve Tamer Göker ek tutukluluk talebi ile Yargıç huzuruna çıkarılırken, önceki gün mahkemeye çıkarılan zanlılardan Serap Sezer isimli kadın olayla ilgisinin olmadığı anlaşıldığından serbest bırakıldı.
Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Kutlu, zanlı1, zanlı2, zanlı3, zanlı4 ve zanlı 5’in 15 ve 16 Eylül 2014 tarihlerinde Kezban Yüzcen isimli bir şahıs ile Orhan Şöhret Topcan isimli çifti arayıp  kendilerini savcı ve polis olarak tanıttıklarını, daha sonra konu şahıslara uyuşturucu ve kara para suçlarından başlarının dertte olduğu söylenerek kendilerini kurtarmak amacı ile para talep edildiğini, konu şahıslardan Kezban Yüzcen’in 600 sterlin ve 50 TL nakit para ile 1 adet altın ve 4 adet erkek yüzüğünü, Orhan-Şöhret Topçay çiftinin ise 2 bin 150 sterlin ve bin 700 TL nakit para ile 20 çeşit mücevheratı bir poşet içerisine koyarak zanlıların istediği noktaya bıraktıklarını, zanlı 2’in ise bu paraları alarak sirkat ettiğini söyledi.

Değer tespitini Tamer Göker yaptı.
Zanlıların teknik takip sonucu 17 Eylül 2014 günü yakalandığını söyleyen Kutlu, zanlıların 18 Eylül 2014 günü mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında 1 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı.  İlk 5 zanlının sirkat ettikleri mücevherleri değer tespitini kuyumcularda yaptırması için zanlı 6 Tahsin Sezer’e  verdiklerini anlatan Kutlu, zanlı 6’nın da konu mücevherleri zanlı 7 Tamer Göker’e verdiğini, Tamer Göker’in de iki tane kuyumcuya giderek mücevherlerin değer tespitini yaptırdığını aktardı. Tahkikatın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü anımsatan Kutlu, araştırılacak olan bir çok kuyumcunun ve kayıp olan  emarelerin olduğunu vurguladı. Zanlıların serbest kalmaları halinde soruşturmaya olumsuz şekilde etkide bulunacaklarını söyleyen Kutlu zanlıların 7’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Göker: Olaydan haberim yoktu
Zanlı avukatları talebe itiraz etmezken zanlı 7 Tamer Göker mahkemede söz alarak Tahsin Sezer’in kendisine altınları verip değerlerini öğrenmesini istediğini, kendisinin olaydan habersiz kuyumculara altınların değerlerini tespit ettirdiğini ve altınları geri Tahsin Sezer’e iade ettiğini söyledi. 
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 7’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473