banner564

Söz verdi çözecek

Diyalog’un gündeme getirdiği, Çamlıbel, Tepebaşı ve Akdeniz köylerinde yaşanılan su sorunu, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dinçyürek’i harekete geçirdi

Söz verdi çözecek
banner598
Diyalog Gazetesi’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı, Çamlıbel, Tepebaşı ve Akdeniz köylerinde yaşanılan su sorununa yönelik haberi ses getirdi.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, haberin ardından dün, Lapta Belediyesi sınırları içerisinde kullanım suyu ile ilgili sıkıntılar yaşayan Çamlıbel, Tepebaşı ve Akdeniz köylerini ziyaret etti.
Bakan Dinçyürek, musluklardan akan niteliksiz suyu kullanmanın köylerde yaşayan vatandaşın kaderi olmadığını söyleyerek, sorunun çözülmesi için çalışmalara başlandığını söyledi.
Köy muhtarları ve vatandaşlardan bilgiler alınarak sorunların dinlendiği ziyarette, Müsteşar Bülent Arkın ve Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de hazır bulundu.
Bakan Dinçyürek, incelemeler sonrası Akdeniz köyünde yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak bir yandan Türkiye'den gelecek suyun en erken zamanda gelmesi için yapılan çalışmalara destek verirken diğer yandan da su geldikten sonra suyun kullanım ve yönetilmesi ile ilgili çalışma yaptıklarını anlattı.
Dinçyürek şöyle konuştu:
"Köylerimizde bu sorunun yaşanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Biz köy muhtarları ile de istişare içerisinde çalışmalar gerçekleştirdik. Sorunun çözülmesi için en iyi yapılacak olan projelendirildi. Bir hafta içerisinde konuyla ilgili ihaleye çıkılacak ve ihalenin en kısa zamanda sonuçlanmasının ardından sorunun çözülmesi için çalışmalara başlayacağız. Musluklarınızdan akan niteliksiz su, sizin kaderiniz değildir. Herkesin suyu kullanma hakkı vardır. Bizim görevimiz de ana hatlardır. Ve bu hatların düzelmesi için çalışmalara başlıyoruz"

Berova: Konunun takipçisi olacağız 
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise gerek hükümet mensubu gerekse bölge milletvekili olarak konunun takipçisi olacağını ifade ederek, konunun hızlanması için Bakanlar Kurulu’nda gerekli görüşmeleri yapacaklarını söyledi.
Bölgedeki sorunun acil ve ivedilikle çözülmesi gereken bir sorun olduğunu belirten Berova, kısa zamanda çözüm yoluna gideceklerini vurguladı.

Bozalan: Teşekkür ederiz 
Akdeniz köyü muhtarı Tarık Bozalan da konuşmasında, hiçbir boru hattının maliyetinin çocukların geleceğinden daha değerli olamayacağını ifade ederek, "Biz Sayın Bakanımızla sadece iki gün önce görüştük ve Bakanımız hemen konuya duyarlılık gösterip köyümüze gelerek sorunun çözüleceği müjdesini verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474