banner564

“Su siyasete alet edildi”

İsmail Arter, muhtarları belediye meclisi toplantılarını izlemeye davet etti ve çalışmalar hakkında bilgi verdi

“Su siyasete alet edildi”
banner598
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediye sınırlarındaki muhtarlarla bir araya geldi.
Yapılan açıklamaya göre, Arter toplantıda, su konusuyla ilgili açıklamalar yaparak, Gazimağusa’ya su verilmeme gerekçesi olarak “devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan” sebepler gösterildiğini kaydetti. Arter, “Gazimağusa Belediyesi’nin arıtma tesisine borcu olduğu iddiaları doğru değildir. Bu tamamen siyasi bir argümandır. Su üzerinden siyaset yapılmasını tamamen çirkin buluyorum” dedi.
İsmail Arter, Su İşleri Amiri Naci Taşeli, Mali Şube Amiri Zeki Rado ve Projeler Şube Amiri Abide Başman Eryaşar’ın da hazır bulunduğu toplantıda, su konusu başta olmak üzere birçok konuda hem ilk ağızdan bilgi verdi hem de muhtarların görüşlerini aldı.
Meclis toplantılarının da belediyenin ilgili şube amirlerinin sunumlarıyla şeffaf şekilde yapıldığını ifade eden Arter, muhtarları da meclis toplantılarına davet ederek, şehrin nasıl yönetildiğini herkesin görmesini istediğini, bundan rahatsızlık değil memnuniyet duyacağını kaydetti.
Arter, 18 Kasım’dan itibaren su konusunda büyük bir sıkıntı yaşadıklarını, Gazimağusa’nın Güzelyurt’tan gelen su ve Deniz Suyu Arıtma Tesisi olmak üzere 2 büyük su kaynağı olduğunu, şehrin günde 10 bin tonluk su ihtiyacının 5 bin tonunun Güzelyurt’tan, 4 bin tonunun ise arıtma tesisinden karşılandığını, “DAÜ ve askerin payı çıktığında 2 bin 500 tonun kente verildiğini” ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473