banner564

Suç ortakları bulunamadı

Sahte vekâletname ile İbrahim Oktaylar’a ait apartmanı 210 bin sterline satan Seçil Toker hakkındaki polis soruşturması devam ediyor

Suç ortakları bulunamadı
banner598
Sahte vekâletname ile İbrahim Oktaylar’a ait apartmanı 210 bin sterline satan Seçil Toker hakkındaki polis soruşturması devam ediyor. Sahte vekâletname ile satış karşılığı aldığı 210 bin sterlin paranın bir kısmını Türkiye’ye havale eden zanlının KKTC’de olduğuna inanılan suç ortakları ve ülkeye girişte kullandığı sahte kimlik bulunamadı. Soruşturma amaçlı 9 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının 4 Haziran tarihinde Çiğdem Şen adına düzenlenmiş sahte kimlik ile ülkeye giriş yaptığı ve 9 Haziran tarihinde Türkiye’de hazırlanan İbrahim Oktaylar adına düzenlenen sahte vekaletname ile Girne’de Ilgaz Sokak üzerinde bulunan 6 dairelik apartmanı 210 bin sterlin karşılığında Verda Özten Tunçbilek’e sattığı ve aynı gün tapu işlemlerini yaptırarak apartmanı Tunçbilek’in üzerine geçirdiği belirtildi. Polis, şikâyet üzerine 12 Haziran tarihinde Gazimağusa’da gözaltına alınan zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında toplam 9 gün tutukluluk emri alındığını ifade ederek, bu süre içerisinde 12 kişiden daha ifade aldıklarını söyledi. 

Hesaptaki para bloke oldu…
Polis, zanlının aldığı 210 bin sterlin paranın bir kısmını Türkiye’ye havale ettiğini, bir kısmını ise Ziraat Bankası’ndaki hesabında tuttuğunu belirlediklerini ve hesaptaki parayı bloke ettiklerini söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini, zanlının suç ortaklarına ulaşamadıklarını kaydeden polis, ayrıca ülkeye girişte kullandığı sahte kimliğin de bulunamadığını belirtti. Polis, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının tutukluluk süresini 3 gün daha uzattı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473