banner564

Suç ortakları yakalandı

Tedavi gördüğü hastaneden firar ettikten 2 ay sonra, “Polis kaçmama yardım etti” diyen İranlı Mohamed’in yalan söylediği ortaya çıktı

Suç ortakları yakalandı
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde apandisit ameliyatı geçirdiği için yatılı kalan ve bu esnada bir yolunu bularak kaçan tutuklu Mohamed Amine Khereoubi’nin firarı ile ilgili sır perdesi aralanırken, polise iftira attığı da ortaya çıktı. 
Hastaneden firar ettikten 2 ay sonra yerel medyaya konuşup “Bir polis 20 bin Sterlin karşılığında kaçmama yardım etti” iddiasını ortaya atan Mohamed Amine Khereoubi’ye yardım edenler bulundu.
Ali Yaşar ile Mehmet Yazıcı’nın ortaklaşa hareket ederek, Khereoubi’nin kaçmasına yardım ettikleri belirlenirken, bu iş için 24 bin Sterlin aldıkları tespit edildi.
İskele’de başka bir suçtan tutuklanan ve soruşturma aşamasına firara yardım ettiği tespit edilen Ali Yaşar hakkındaki soruşturma İskele polisi tarafından sürdürülürken, Lefkoşa’da gözaltına alınan Mehmet Yazıcı dün mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı hakkındaki iddialar aktarılarak tutuklama talep edildi.
Soruşturmayı yapan polis, Mohamed Amine Khereoubi’nin sağlık sorunları nedeniyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bulunduğu esnada bir fırsatını bularak 25 Nisan 2019 tarihinde firar ettiğini söyledi.

Yaşar’dan Yazıcı’ya
Polis, İskele’de kokain türü uyuşturucu bulundurma suçundan Ali Yaşar isimli şahsın tutuklandığını, yapılan soruşturmada Mohamed Amine Khereoubi’ye 24 bin Sterlin karşılığında firar etmesinde yardımcı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.
Polis, Ali Yaşar’ın Khereoubi’nin yasa dışı bir şekilde güneye kaçmasına yardım ettiğini ifade etti.
Polis, yapılan soruşturmada Ali Yaşar’la birlikte firariye yardım eden zanlı Yazıcı’nın da tespit edildiğini ifade etti.
Polis zanlı Yazıcı’nın, Khereoubi’nin Beyarmudu bölgesinden yasa dışı bir şekilde Üsler bölgesindeki evine gelmesine yardımcı olduğunu belirtti. 
Polis, tutuklanan Yazıcı hakkında soruşturma başlatıldığını, alınacak ifadeler ve kayıp bir cep telefonu olduğunu belirterek, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.

Ne olmuştu
Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğu sırada tedavi olmak için Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürülen Muhammed Amine Kheroub, 25 Nisan’da firar etti. 
Zanlı kaçtıktan 2 ay sonra bir gazeteye konuşarak, kaçması için bir polisin kendisine yardım ettiğini, bu iş karşılığında 20 bin Sterlin ödeme yaptığını iddia etti. Zanlı, Girne Limanı’ndan çıkış yapıp önce Türkiye’ye sonra İran’a gittiğini öne sürdü.
Muhammed Amine Kheroubi’nin yalan söylediği İskele’de Ali Yaşar isimli şahsın kokainle yakalanması sonucu ortaya çıktı. 
Evinde kokain türü uyuşturucu madde de ele geçirilen Ali Yaşar’la ilgili soruşturmanın ucu firara dayandı. 
Polis, Ali Yaşar’ın Kheroubi’nin firar etmesine yardımcı olduğunu tespit etti.
Polis, Yaşar’ın cep telefonunda yaptığı incelemede Kheroubi ile yazışmalarını buldu.
Zanlı Yaşar uyuşturucu zanlısının firar etmesine yardımcı olduğunu itiraf ederken, bu iş için 24 bin Sterlin aldığını da söyledi. 
Zanlı Yaşar’ın Muhammed Amine Kheroubi’nin Güney Kıbrıs’a kaçmasını sağladığı belirtilirken, suçla bağlantılı Mehmet Yazıcı da tespit edildi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474