banner564

Suçları fuhuşa teşvik

Konsomatris Volha Viarbouskaya’nın ölümüyle ilgili Hanedan Gece Kulübü işletmecileri mahkemeye çıkarıldı

Suçları fuhuşa teşvik
banner598
Suna ERDEN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’de faaliyet gösteren Hanedan Gece Kulübü’nde 24 Şubat 2018 tarihinde yaşamını yitiren konsomatris Volha Viarbouskaya’nın ölümüyle ilgili işletmeciler Hakan Taşkın ile Yılmaz Taşkın gözaltına alındı. 
Zanlıların, Viarbouskaya’nın hayatını kaybetmeden önce 300 TL karşılığında fuhuş yapması yönünde teşvik ettikleri gerekçesi ile tutuklandıkları belirtildi. 
Ayrıca Hanedan Gece Kulübü’nün hemen yanındaki Harem Gece Kulübü işletmecisi Shorat Hamreyev de fuhşa teşvik suçundan gözaltına alındı. Harem isimli gece kulübünün sahibi olan Sevilay Esin’in ise 72 yaşında olması nedeniyle mahkemeye çıkarılmadığı, aleyhine dava okunduğu belirtildi. Gözaltına alınan üç zanlı yargılanacakları davalardan teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

300 TL’ye fuhuş pazarlığı
Duruşmaya çıkarılan zanlılar hakkındaki iddialar aktarıldı. Polis, Hakan Taşkın ve Yılmaz Taşkın’ın işletmeciliklerini yaptıkları Hanedan isimli gece kulübünde 24 Şubat tarihinde hayatını kaybeden 26 yaşındaki Belarus uyruklu 26 yaşındaki Volha Viarbouskaya’nın ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis, yapılan sorguda zanlıların Volha Viarbouskaya’nın hayatını kaybetmeden önce 300 TL karşılığında bir erkek şahıs ile fuhuş yapması yönünde teşvik ettikleri gerekçesi ile tutuklandıklarını aktardı. Polis, yapılan ileri soruşturmada gece kulübünün yanında bulunan Harem isimli gece kulübünde de soruşturma yapıldığını, kulübün işletmecisi zanlı Shorat Hamreyev’in Tacikistan uyruklu konsomatris D.K’nin 300 TL karşılığında bir erkek şahıs ile fuhuş yapmasına teşvikte bulunduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Teminata bağlandılar
Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, aleyhlerine getirilen dava tebliğlerine ret yönünde cevap verdiklerini belirten polis, zanlıların teminata bağlamasını talep etti. Polis ayrıca Harem isimli gece kulübünün sahibi olan Sevilay Esin’in ise 72 yaşında olması ve sağlık durumunun iyi olmaması nedeni ile mahkeme huzuruna çıkarılmadığını aktardı. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar,  zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak amacıyla yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, zanlılar Taşkın kardeşlerin birer kefilin 100 bin TL, zanlı Hamrayev’in ise bir kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartlarıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474