banner564

Sular ısınıyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Rum lideri Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Kasulidis ile telefon görüşmesi yaptı

Sular ısınıyor
banner598
   Yunanistan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Evangelos Venizelos, Türkiye'nin, Güney Kıbrıs’taki doğalgaz arama çalışmalarını yakın takibe aldığını açıklaması sonrasında Rum lideri Nikos Anastasiadis ve Rum Dışişleri bakanı Yuannis Kasulides ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı.
   Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı kısa açıklamada, Venizelos’un Kıbrıslı Rum yetkililerle sözde ‘Münhasır Ekonomik Bölgedeki’ Türk yeni kışkırtmalarına karşı, Kıbrıs ve Yunanistan’ın tepkilerine yönelik koordinasyonu ele aldığı belirtildi.

Sözcü açıklama yaptı
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodules de Türkiye’yi kışkırtmacılıkla suçlayarak “bölgedeki kışkırtmaları ve bu bölgede sondaj çalışmalarında bulunan şirketlere yönelik tacizleri devam ederse,  bunun Kıbrıs barış görüşmeleri süreci üzerinde ciddi etkileri olacak”dedi.
   Sözcü, Türkiye'nin; Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde çalışmalarda bulunan şirketi herhangi bir şekilde taciz etmesinin, görüşmelerin düzenli yürütülmesi ile bağdaşmadığını açıkladı.
   Sözcü, Türkiye'nin cuma günü Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Münhasır Ekonomik Bölgesinde denizciler için bazı alanları bağlayan bir talimat (NAVTEX) yayınladığını, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin de Türkiye'nin bu talimatının hukuk dışı olduğunu belirten bir talimatı hemen devreye soktuğunu duyurdu.
   Konunun özellikle önemli olduğunu belirten Christodoulides, çünkü Türkiye'nin Kıbrıs'ın egemen haklarını ve aynı zamanda Kıbrıs Cumhuriyeti ile bir anlaşma imzalayan ENI-KOGAS ortak girişiminin haklarını ihlal ettiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474