banner564

Gönüller huzura erdi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda konferans verildi Kur’an-ı Kerim ve şiir okundu

Gönüller huzura erdi
banner598
2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Lefkoşa’da program düzenlendi.
Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi AKM’de gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hz. Ebubekir Camii İmamı Hakan Moral’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Etkinliğe UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Din Hizmetleri Müşavir Vekili Selami Açan, Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü, Din İşleri Başkanlığı bölge temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Din Hizmetleri Müşavir Vekili Selami Açan ve Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın yaptığı kısa selamlama konuşmasının ardından, Laleli Camii İmamı Hakkı Şener, Peygamber Hz. Muhammed’e duyulan özlemi anlatan ve dinleyenleri duygulandıran kendi yazdığı şiiri okudu.

Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz?
Program, Salih Bulut’un verdiği konferansla devam etti. Bulut, insanlığın, Peygamber Hz. Muhammed’in tebliğ ettiği ilkelere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirtti. Peygamberi ve getirdiği ilkeleri, onun yolunda gidenler olarak tam anlamıyla takip edemediklerinden duyduğu üzüntüyü şiirsi bir üslupla anlatan Salih Bulut, “Biz, birçok konuda üstün vasıflar taşıyan Peygamber efendimizi acaba ne kadar tanıyoruz? O’nun yolundan ne kadar gidiyoruz? diye sordu.
Konuşmasında ibadet ve duaların samimi olduğu zaman anlamlı ve Allah katında değerli olduğuna işaret eden Bulut, samimiyetsiz yapılan ibadetlerin muteber olmadığını da Kur’an ve Sünnet’ten verdiği örneklerle anlattı.
Din Hizmetleri Müşavirliği, Din İşleri Başkanlığı ve YDU İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşturulan ilahi korosunun seslendirdiği Türk Tasavvuf Musikisi’nden örneklerin ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474