banner564

Cumhurbaşkanı Akıncı, Yuka Blend Street Festivalinden övgüyle söz etti

“Surlariçi’ne değer katıyor”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Yuka Blend Street Festivalinden övgüyle söz etti
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, Lefkoşa Surlariçi’nde düzenlenen Yuka Blend Street Festival’i ziyaret etti. 
Verilen bilgiye göre, Festival kapsamında yapılmakta olan duvar resimlerini, sanat çalışmalarını ve aktiviteleri yerinde izleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, Yuka Blend Street Festival’e katılan sanatçı, halk ve esnafla sohbet etti. 
Böylesi etkinlikleri düzenlemenin, Lefkoşa Surlariçi’nin sosyal ve ekonomik gelişimi için de oldukça önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kendi sanatçılarımız ve yurt dışından sanatçıların katılımıyla organize edilen Yuka Blend tarzı sanat ve sokak festivallerini gerçekleştirmenin; ortak manevi ve tarihi değerlerin hatırlanıp yaşatılmasında önemli olduğunun altını çizdi. 
Bir hafta süren festivalde, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirildi. Festival, yerli sanatçılara, dünyanın farklı ülkelerinden gelen graffiti sanatçılarına, müzisyenlere, ressamlara, müzik gruplarına, sergilere, farklı sokak gösterilerine ve dans performanslarına ev sahipliği yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474