banner564

Sütten ağzımız yandı

Talat, UBP’deki değişim yüzünden şimdiki hükümetin bozulmasını isteyenlere “Maceraya gerek yok” sözleriyle karşılık verdi, CTP-UBP koalisyonuna şiddetle karşı çıktı

Sütten ağzımız yandı
banner598

Aytuğ TÜRKKAN

   İkinci Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) eski Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Ulusal Birlik Partisi (UBP)’deki başkanlık değişiminin hükümetin bozulmasına yol açmayacağını savundu.
    “Maceraya gerek yok” diyen Talat, “Bizim CTP olarak (UBP ile koalisyon konusunda) sütten ağzımız fena yandı. Hiçbir partiye UBP ile koalisyonu tavsiye etmem” dedi.
    Diyalog’a konuşan Talat, UBP Kurultayı sonucunun hükümeti etkilemeyeceğini belirterek şöyle dedi:
   “UBP kurultayı sonucunun hükümette bir değişikliğe neden olacağını düşünmüyorum, hükümet bozulana kadar UBP ana muhalefet olarak kalacak. Ama hükümet ne zaman bozulur ben kestiremem. Ama şunu söyleyeyim; hükümet ortakları arasında bir sorun olduğunu görmüyorum. Sorun olmadan bir maceraya atılacaklarını düşünmüyorum. Zaten bütçe döneminde bir hükümetin bozulması kaos yaratır, bunu halk da affetmez” 

CTP-UBP koalisyonuna karşı

  Talat, UBP ile CTP’nin bir koalisyon kurabileceğine yönelik söylemlere de tepki gösterdi ve şunları kaydetti: 
   “Bizim CTP olarak ağzımız sütten yandı, çok kötü yandı hem de. UBP’nin değişmiş olabileceğini, ülkenin temel sorunlarını tek başlarına yapmakta zorlansalar bile CTP ile birlikte bu temel sorunları çözebileceklerini düşündük ve UBP ile hükümet kurma kararı aldık. 
Ama hükümetin iyi gitmemesinin sorumlusu tek başına Özgürgün’dür diyemem ama Özgürgün’ün ciddi bir sorumluluğu var. Düşünün cuma günü Özgürgün’ün beni ziyaret edip “Hiçbir sorun yoktur” demesi sonrasında cumartesi günü bir tören havasında hükümeti bozması, Özgürgün’ün bu konuda kişisel sorumluluğu olduğunu da gösteriyordu. Dolayısıyla CTP camiasında UBP’ye yönelik çok derin bir güvensizlik oluştu. Hele bugün koalisyon ortakları uyumlu giderken ne olacağı belli olmayan UBP ile maceraya girilir mi? Bilmiyorum.”

UBP’de bilinmeyenler

   Mehmet Ali Talat, Tatar başkanlığındaki UBP’nin değişip değişmeyeceğinin bir soru işareti olduğunu belirterek şöyle konuştu: 
   “Ersin Tatar tek başına UBP’yi özü sözü bir hale getirebilir mi, yalana dolana sapmayan, başlangıçta her şeyi kabul edip hükümet kurulduktan sonra yalpalama ve başka yönlere çekme gibi normal olmayan davranışlar içine girer mi girmez mi bilemiyorum. Bir bilinmeyene adım atılmasını doğru bulmuyorum, hiçbir partiye UBP ile hükümete girme macerasına girme tavsiyesi yapmıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474