banner564

Unutulmayacak

Eski bakanlarından, TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem son yolculuğuna uğurlandı

Unutulmayacak
banner598

 Ömer KADİROĞLU-Hüseyin ÇİÇEK

   Siyasete adanmış koca bir ömrü geride bırakarak önceki gün sevenlerine veda eden CTP eski Milletvekili, YKP/Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem dün son yolculuğuna uğurlandı. 
   Adem için öncelikle yıllarını geçirdiği Cumhuriyet Meclisi önünde tören düzenlendi. Meclis önündeki törende oğlu Kani Adem Masaroğluları ve Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay birer konuşma yaptı. Buradaki törenin ardından Sonay Adem’in naaşı toprağa verilmek üzere, Gazimağusa’da Lala Mustafa Paşa Camisi’ne götürüldü. Birçok siyasi ismin katıldığı törenler sonrası Sonay Adem’in cenazesi Gazimağusa Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Cesaretini hep örnek aldım
Tedavi gördüğü Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde önceki gün yaşamını kaybeden Sonay Adem için yıllarca görev yaptığı Meclis önünde tören düzenlendi. 
Meclis önündeki törene ailesi, yakınları, bakanlar ve bazı milletvekilleri katıldı. 
Saygı duruşu ile başlayan tören, Adem’in özgeçmişinin okunması ile devam etti. Törende oğlu Kani Adem Masaroğluları ve Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay birer konuşma yaptı. 
“Kaybımız büyük. Dürüstlüğü çalışkanlığı ve cesaretiyle hep örnek aldığım babamı, KKTC için çalışmayı kendine görev edinmiş bir devlet adamını kaybettik” diyen Kani Adem Masaroğulları, O’nu son yolcuğunu uğurlamaya gelenlere teşekkür etti. Kani Adem Masaroğulları konuşmasını “Hepimizin başı sağ olsun” diyerek bitirdi.

Uluçay: Mücadeleci biriydi
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ise “Bugün maalesef çok acı bir gün… Çok kıymetli bir siyasetçiyi, değerli bir devlet adamını ve en önemlisi ülkesi için mücadelesini hiç bir zaman esirgemeyen bir dava adamını son yolculuğuna uğurlamak için toplandık” diyerek duygularını dile getirdi. Uluçay, Adem’in, siyasi kişiliği, siyasetteki karakteristik özelliği ile siyaset dünyasına değerler kazandıran biri olduğuna işaret etti.
 “Hem Meclis içinde, hem de Meclis dışında fikirleri ile ülkemize önemli katkılarda bulunmuş bir siyasetçiydi” diyen Uluçay, Adem’in Kıbrıs’ta barış mücadelesinde hiç yılmadığını, Kıbrıs Türk halkı için her zaman iki bölgeli iki toplumlu federasyon temelinde bir çözüm amacıyla hayatı boyunca hep mücadele ettiğini söyledi.
Uluçay, “Ülkemizin daha iyiye daha güzele ve barışa kavuşması için onun bıraktığı yerden çalışmaya devam edeceğiz. Kendisine tanrıdan rahmet dilerken, yaslı ailesine ve bizlere de baş sağlığı dilerim. Ruhu şad olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Sevenleri uğurladı
Sevenlerinin, ailesinin ve çok sayıda siyasinin katıldığı tören Adem’in naaşı önünden protokol sırasına göre saygı duruşu ve saygı geçişi sonrasında sona erdi. 
Törenin ardından Sonay Adem’in naaşı toprağa verilmek üzere, Gazimağusa’da Lala Mustafa Paşa Camisi’ne götürüldü.
Lala Mustafa Paşa Camii’ndeki törene 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, eski başbakanlar Ferdi Sabit Soyer ile Özkan Yorgancıoğlu ve birçok siyasi katıldı. 
Cenaze töreninde özellikle siyasi yaşamı boyunca yol arkadaşı olan Ferdi Sabit Soyer, aile yakınları ile birlikte taziyeleri kabul etti.
Sonay Adem’in cenazesi Lala Mustafa Paşa Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Gazimağusa Kabristanlığı’nda toprağa verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474