banner564

Taçoy: Sahip çıkalım

Taçoy, Girne’nin önemini vurgulamaya çalışırken “Burası Rumların burası bizim deyip de alamadığı kenttir” dedi

Taçoy: Sahip çıkalım
banner598
   Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy,  Girne Kent Kurultayı’nın ilk gününde yaptığı konuşma ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Taçoy, Girne’nin önemini vurgulamaya çalışırken, Rumları kızdıracak şekilde “Burası Rumların ‘burası bizim’ deyip de hiçbir zaman elde edemediği bir kenttir”dedi.
   Girne’nin imarı, yolu ve çevresiyle, üniversite öğrencilerinin sayısına, turizm ve otelciliğin artan yüküne nasıl cevap vereceğinin enine boyuna konuşulması gerektiğini söyleyen Taçoy, Girne’nin saklı kalmış birçok özelliğinin bulunduğuna dikkat çekti.

Sözleşme hazırlanacak

  Girne’nin gelişimi, yönetimi ve geleceği ile ilgili kararların alınacağı iki günlük Girne Kent Kurultayı 2014 kurultayı dün Merit Park Otel’de başladı. başladı.
   Kurultay sonunda ilgili birimlerin ve halkın alacağı kararlar doğrultusunda bir “Girne Sözleşmesi” ortaya çıkacak ve Girne’nin geleceği hakkında bu sözleşme maddelerine bağlı kalınarak çalışmalar hayata geçirilecek.
   Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu burada yaptığı açıklamada,  kurultayı hayata geçiren kesimlere teşekkür ederek, Girne’nin 74 sonrası gösterdiği gelişime değindi.
   Müzakere masasına zaman zaman Girne konusunun geldiğini fakat kendisinin Rum tarafına   “Girne’nin 40 yıl önce bıraktıkları Girne olmadığını” ve aradan geçen 40 yılın göz ardı edilemeyeceğini hatırlattığını ifade ederek, Girne’nin hep gelişen ve güzelliklerinin bozulmaması için çaba isteyen bir kent olduğunu söyledi.
   Meclis Başkanı Sibel Siber de Girne’ye sahip çıkma, aidiyet duygusu, daha güzel bir kent yaratma, kent sakinlerine huzur verme ve bunun için bir çaba ortaya koyma adına kurultayın önemine işaret etti. 
   Kurultayın açılışında konuşan Girne Belediyesi Müdürü Vekili Ali Teknikel, Girne’nin geleceği için kararlar almak adına kurultay düzenlendiğini ve Girne Sözleşmesinin bu anlamda önemli olduğunun altını çizdi. Girnelilerin katılımının katılımcı demokrasi açısından önemli olduğuna vurgu yapan Teknikel, böylelikle kent ile ilgili alınacak kararlarda Girnelilerin sözünün olacağını bildirdi.

Güngördü: Uzun zamandır hazırlık yapıyoruz

    Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü seçimleri tek başına kazandıkları için kenti tek başına yönetme niyetinde olmadıklarını belirterek, ortak akıl yaratarak, diğer paydaşlarla birlikte projeleri hayata geçirmek için uzun bir süreden beri hazırlık yaptıklarını söyledi. 
   Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) CEO’su Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ise bugün iyi bir başlangıç yapıldığını, üniversite olarak dayanışma içerisinde yapılacak çalışmaların bir paydaşı olmaya hazır olduklarını vurguladı.
    Vehbi, kentin sorunlarını tespit etmek bu sorunları bilimsel verilerle ortaya koymak, çözüm önerileri geliştirmek, için GAÜ Araştırma Merkezi, Çevre ve Doğa Araştırma Merkezi ve Su Altı Araştırma Merkezi’nin daha önce olduğu Girne’ye ve Girnelilere katkı vereceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474