banner564

Tahlil sonuçları bekleniyor

Narkotiğe gelen ihbarın ardından düzenlenen operasyonda ele geçirilen 80 gram bonzai ile ilgili tutuklanan 3 zanlı, 5 gün daha polis hücresinde

Tahlil sonuçları bekleniyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da aldıkları bir ihbar üzerine harekete geçen narkotik polisi,  hem uyuşturucu madde buldu hem de film gibi bir operasyon yaşadı. Pusuya yatıp bekledikleri araç geçerken hareket geçen polis, içerisinde üç kişinin bulunduğu aracı tam arayacakken zanlılar geri vitesi takıp kaçmaya çalıştı ve aracın etrafını saran polislere çarparak iki kişiyi hafifi yaraladı. Zanlıların peşine düşen ekipler, 100 metre ileride aracı durdururken, yapılan aramada şoför koltuğunun altındaki paspasta 80 gram bonzai bulundu. Sürücü, Ziya Burçin Erbay ve araçta yolcu olarak bulunan zanlılar Mustafa Kurucu ve Ümit Anaçkaya, dün ek tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

Polise çarparak kaçmaya çalıştılar
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten Polis Memuru Hasan Derman, 26 Nisan 2018 tarihinde saat 01.30’da Gazimağusa’da seyir halinde olan bir araç içerisinde uyuşturucu madde olduğuna dair bir ihbar aldıklarını söyledi. Derman, bekledikleri aracın saat 02.05 sıralarında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı karşısında tespit edilerek durdurulduğunu aktardı. Durdurulan araçta zanlı Ziya Burçin Erbay, Ümit Anaçkaya ve Mustafa Kurucu’nun tespit edildiğini anlatan Derman, zanlıların araçtan indirilmek istendiği esnada, şoför koltuğundaki Erbay’ın geri vitesi takarak kaçmaya teşebbüs ettiğini, etrafını çeviren polis memurlarından iki kişiye çarparak, “polisi darp” ve “polisi görevden men” suçlarını işlediğini aktardı. 

80 gram bonzai bulundu
Aracın 100 metre ileride yeniden durdurulduğunu, zanlıların makul güç kullanılarak araçtan indirildiğini belirten Derman, araç içerisinde yapılan aramada aracın şoför koltuğunun altındaki paspas üzerinde bulunan poşet içerisinde 80 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu ifade etti. Araç içerisinde 3 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan sarma sigara bulunduğunu da aktaran Derman, maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na, maddelerin bulunduğu poşetlerin ise parmak izi analizine gönderildiğini ancak sonuçların henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi. Derman, soruşturmanın devam ettiğini belirterek mahkemeden ek süre talep etti. Mahkeme, zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473