banner564

Talepler yinelendi

TAŞEL çalışanları, dünkü Bakanlar Kurulu esnasında, Başbakanlık önünde oturma eylemi yaptı

Talepler yinelendi
banner598
Grevdeki TAŞEL çalışanları dün Başbakanlık önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.
Emek İş Sendikası, hayat pahalılığının yasalara aykırı bir şekilde uygulandığı gerekçesiyle 10 gündür TAŞEL’de grev yapıyor.
Sendika üyesi çalışanlar dün Bakanlar Kurulu toplantısı sıralarında Başbakanlık önünde oturma eylemi başlattı. Eylem sırasında Emek-İş Sendikası yetkilileri yaptıkları açıklamalarda taleplerini yineledi.

Emek-İş Sendikası Başkanı Koral Aşam, eylemde yaptığı konuşmada, hükümetin TAŞEL şirketinde yüzde 33 hissesi bulunduğunu ve diğer büyük ortağın da MEY Şirketler Grubu olduğuna işaret ederek, Bakanlar Kurulu’nun hayat pahalılığıyla ilgili yayımladığı genelgenin TAŞEL çalışanları için de uygulanmasını talep ettiklerini belirtti. 
Hayat pahalılığının yasalar doğrultusunda ödenmediğini savunan Aşam, “(Hayat pahalılığı) farkı ödemelerini istiyoruz. 2011 öncesi işe girenler ile Ocak 2011 sonrası işe girenlerin alacağı artışlar bellidir. Maaş tablosu ve sınıflandırmalar bellidir. Yasa doğrultusunda hem maaş tablosu, hem sınıflandırmaların yapılıp, hayat pahalılığının da yasanın emrettiği gibi uygulanması birinci talebimizdir” dedi.
Emek-İş Sendikası’nın üye olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkan vekili Hasan Felek ise “Geldiğimiz noktada İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile Sendika Mukayyitliği’nin sorunu çözmeden uzak bir anlayışta” olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473