banner564

‘Tarihi bir gün’

DİSİ lideri Neofitu, CTP’nin Merkez Komitesi toplantısına katıldı

 ‘Tarihi bir gün’
banner598
 Rum lideri Nikos Anastasiadis’in onursal başkanı olduğu, iktidardaki DİSİ Başkanı Averof Neofitu, geçtiğimiz Salı akşamı CTP Merkez Komite toplantısına katılarak Kıbrıs sorununa ilişkin bir konuşma yaptı.
   Alithia gazetesi: “Fonksiyonel Bir Çözüm İstiyoruz” başlığı altında verdiği haberde, ilk kez Kıbrıslı Rum bir politikacının CTP Merkez Komite toplantısında yer almasının “tarihi bir gün olarak nitelendirilebileceği” yorumunda bulundu.
   Ziyaretin, iki parti arasında karşılıklı ziyaretler yapılması yönündeki anlaşma çerçevesinde gerçekleştiğini belirten gazete, Neofitu’nun “Kıbrıslı Türkler ve Rumların çoğunluğu, statükonun artık kabul edilemez olduğunu ve Kıbrıslıların çıkarına olmadığını anladılar” şeklindeki sözlerine dikkat çekti..
   Neofitu ayrıca, çözümün kalıcı ve fonksiyonel olması gerektiğini belirtirken geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen AB-Türkiye zirvesinin sonuçlarına bakılacak olursa, herkesin artık Türkiye’nin AB sürecinin sadece Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkün olabileceğini anladığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473