banner564

Tatar’ın en  mutlu günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt törenlerinde KKTC Başbakanı’na büyük ilgi gösterdi

Tatar’ın en  mutlu günü
banner598

Başbakan Ersin Tatar, Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Muş’ta düzenlenen törene katıldı.

Okçular Vakfı’nın davetlisi olan Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Muş’ta gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yıldönümü etkinliklerinin konukları arasında yer aldı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt törenlerinde KKTC Başbakanı’na büyük ilgi gösterdi.
Erdoğan, Okçular Vakfı’nın bu yıl ki kutlama programını KKTC'den başlatmasıyla Türkiye ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dayanışmanın seviyesinin dost düşman herkese gösterildiğini söyledi.
Erdoğan, "Evlatlarımıza tarih şuuru, kimlik bilinci kazandırmak konusunda halen pek çok eksiğimiz bulunuyor. Gençliğimiz Ahlat'ı, Malazgirt'i yeterince tanımıyor. Buradan milletime sesleniyorum; Malazgirt'i görmeden, Ahlat'ı görmeden 'Türkiye'yi tanıyorum' demeyin. Buraları tanırsanız, Anadolu'yu tanırsınız" dedi.
Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 948'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen programa katıldı.
Program dolayısıyla Okçular Vakfına ve vakfın yöneticilerine şükranlarını sunan Erdoğan, Okçular Vakfının bu yıl ki kutlama programını KKTC'den başlatmasıyla Türkiye ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dayanışmanın seviyesinin dost düşman herkese gösterildiğini söyledi.
Erdoğan, geçen hafta trafik kazasında yaşamını yitiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a rahmet diledi. Türkiye’deki temaslarını tamamlayan Başbakan Tatar ve beraberindekiler dün gece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine döndü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474