banner564

Tehdit mektupları yağdı

Bakan Çavuşoğlu, KKTC’yi gözlemci üye yapan Türk Devletleri Teşkilatına baskı yapıldığını, bunlardan birinin de AB Konseyi Başkanı Michel olduğunu söyledi

Tehdit mektupları yağdı
banner598

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC’yi gözlemci üye yapan Türk Devletleri Teşkilatına baskı yapıldığını söyledi. Çauşoğlu, "Türk Devletleri Teşkilatının diğer üyelerine, özellikle Orta Asya'daki üyelere hatta Azerbaycan'a baskı yapmaya kalktılar hatta tehdit mektubu da gönderdiler. Bu mektubu gönderenlerden bir tanesi de Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel" değerlendirmesini yaptı.
KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) gözlemci üye olmasının ardından KKTC'nin TDT üyeleri tarafından tanınıp tanınmayacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, KKTC'nin tanınmasının önemine işaret etti.
Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta federal bir çözümün olmayacağını herkesin gördüğünü belirterek, "Bunu tüm dünyanın kabul etmesi lazım. Oysa birlikte yan yana yaşayan iki devletin işbirliği pekala mümkün olabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin son teklifleri de buna yönelik." dedi.
TDT üyesi ülkelere bazı ülkeler tarafından KKTC'yle ilgili baskı yapıldığına yönelik bir soruyu yanıtlarken de Çavuşoğlu, "Türk Devletleri Teşkilatının diğer üyelerine, özellikle Orta Asya'daki üyelere hatta Azerbaycan'a baskı yapmaya kalktılar hatta tehdit mektubu da gönderdiler. Bu mektubu gönderenlerden bir tanesi de AB Konseyi Başkanı Charles Michel." değerlendirmesini yaptı.

Baskıyı sürdürüyorlar
Çavuşoğlu, öte yandan bölgeye AB'den çeşitli ziyaretler de olduğunu belirterek, "Bu baskıyı sürdürüyorlar ama Türk dünyası olarak, Türk Devletleri Teşkilatı olarak da sağlam duruş sergiledik çünkü Türk dünyasının kendine olan güveni geri geldi. Özellikle Karabağ Zaferi'nden sonra bu güven daha da arttı. Ayrıca Türkiye'nin her şartta Türk devletlerinin yanında olacağı inancı da çok kuvvetlendi. Her alanda bu bizim dayanışmamızı güçlendirmemiz lazım. Onların hak ve hukukunu da korumamız lazım." diye konuştu.

“Rum Yunan ikilisini çıldırttı”
Çavuşoğlu KKTC konusunda iki devletli çözüm politikalarını güçlü şekilde devam ettirdiklerini dile getiren Çavuşoğlu, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olmasının tarihi bir kazanım olduğunu, bunun Rum-Yunan ikilisini çıldırttığını söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474