banner564

Tehlike geçti

Bakan Sucuoğlu, 22 Aralık’ta yanan Devlet Laboratuvarı’nda adli vakalar dışında tüm tetkiklerin yapıldığını bildirdi

Tehlike geçti
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Devlet Laboratuvarı’nda şu anda adli vakalar dışında tüm tetkiklerin yapıldığına işaret ederek, halkı en çok ilgilendiren sebze, meyvede pestisit analizlerinin19 Ocak’tan itibaren yapılmaya başlandığını söyledi. 
Devlet Laboratuvarı’ndaki tüm aletlerin elden geçirildiğine işaret eden Bakan Sucuoğlu, “yaşanan büyük talihsizlik ardından, şubelerin yeniden göreve başlaması sevindirici” dedi. 
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, 22 Aralık’ta yanan Devlet Laboratuarı Dairesi’ni ziyaret ederek, yapılan tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.
Sağlık Bakanı Sucuoğlu’na Devlet Laboratuvarı Dairesi Müdürü Mehmet Tatar ile Sağlık Bakanlığı Müdürü Ümit Özkıran da eşlik etti.
Devlet Laboratuvar’ında insan sağlığını tehdit edebilecek herhangi bir unsur olmadığı tespiti yapıldığını vurgulayan Bakan Sucuoğlu, bunun ardından hızlı bir şekilde hasar tespiti çalışmaları yapıldığı, sigorta firmasıyla görüşmeler yapıldığını kaydetti. 
Türkiye’den gelen ekipler tarafından bina içerisinde incelemelerin yapıldığını, tüm aletlerin yeniden elden geçirildiğini ifade eden Bakan Sucuoğlu, özellikle Adli Kimya ve Fen Şubesi ile Besin Analizleri şubesindeki aletlerin çok büyük bir kısmının zarar gördüğünün tespit edildiğini anlattı. 

“Adli vakalar haricinde…”
Sucuoğlu , “Şu an bizim tek eksikliğimiz Adli Kimya ve Fen Şubesi’dir. Adli vakalarla ilgili yapılan tetkikler dışında tüm tetkikler yangın öncesi duruma getirilmiştir ve yapılmaktadır” dedi

Emareler zarar görmedi…
Bakan Sucuoğlu, bu konuda yaşanan tek sıkıntının ise işlemlerin zaman alması olduğuna işaret ederek, analiz için polisin aldığı emarelerin ise, kasada saklandığını ve yangından herhangi bir zarar görmeden polise geri teslim edildiğini kaydetti. 

Aktunçlar’ın tahlil sonucu bekleniyor
Öte yandan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, geçtiğimiz haftalarda özel bir hastanede estetik ameliyat olduğu sırada yaşamını yitiren 38 yaşındaki Anıl Aktunçlar’ın ölüm nedenin belirlenmesi için Türkiye’den gelecek sonucun beklendiğini söyledi.
Bakan Sucuoğlu, Aktunçlar’ın ölüm nedenin belirlenmesi için İstanbul’dan gelecek raporu beklediklerini, raporun gelmesinin ardından konunun kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.
Olayın gerçekleştiği söz konusu hastanede inceleme yapıldığını da belirten Sucuoğlu, ülkedeki tüm özel hastanelerde inceleme başlatıldığını ve şu ana kadar yapılan incelemelerde herhangi bir hastanenin ameliyathanesinde eksik veya herhangi bir sıkıntı olduğu yönünde bulgu olmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2017, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473