banner564

Tek kişilik vurgun

Önder Ilgın’ın yurt dışından gelen 300 bin TL değerinde 3 bin adet posta paketini çaldığı ileri sürüldü

Tek kişilik vurgun
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa Merkez Postanesi ayrım bölümünde çalıştığı dönemde yurt dışından gelen değerli eşyaları postaneye teslim etmeyerek çaldığı tespit edilerek tutuklanan Önder Ilgın dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. Zanlının çaldığı eşyanın 3 bin parça ve 300 bin TL değerinde olduğu açıklandı. Teminat duruşmasında zanlının suç ortağının olmadığı, tek başına bu suçları işlediği belirtildi. 
Soruşturmayı yapan polis, 2017 Eylül ayı ile 30 Nisan 2018 tarihleri arasında, Lefkoşa Merkez Postanesi’nde memur olarak çalışan Önder Ilgın’ın, Ercan Havaalanı’na gelen 13 ayrı sarı renk PTT posta çuvalı içerisindeki, muhtelif elektronik eşyaları, cep telefonlarını, kol saatlerini, bijuteri ve konfeksiyon malzemelerini kapsayan 3 bin ayrı parçadan oluşan tahmini, 300 bin TL değerindeki eşyayı ve bunun yanı sıra 3 bin adet mektubu Posta Dairesi’ne ve posta sahiplerine teslim etmeyerek çaldığını belirtti. Polis, mahkemeden alınan arama emri ile zanlının Değirmenlikte evinde yapılan arama neticesinde 13 ayrı PTT çuvalı içerisindeki bahse konu eşyaların bulunup emare olarak alındığını anlattı. 

Tek başına yaptı
Polis, zanlının çaldığı elektronik eşyaların bir kısmını Türkiye’de bir kısmını da KKTC’de satışını sağladığını ve bu satışlardan yaklaşık 4 bin TL para temin ettiğinin belirlendiğini söyledi. Polis, ayrıca zanlının ifadesi ile çalmış olduğu iki adet PTT çuvalının da başka bir yerde bulunarak emare alındığını açıkladı. Polis, zanlının suç ortağı olmadığının belirlendiğini, soruşturmanın süreceğini ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, 2 kefilin 100 bin TL, 1 kefilin ise 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473