banner564

Aksi halde İncirlik kapanır

Muharrem İnce, Fetö’nün aidesi için ABD’ye 3 aylık süre vereceğini açıkladı

Aksi halde İncirlik kapanır
banner598

 CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce önceki gün katıldığı televizyon programında, ABD’yi kastederek “Fetullah Gülen’i iade et, etmiyorum derse İncirlik’teki askerler 24 Aralık Noel Bayramı için ailelerinin yanına göndeririz” açıklamasını yaptı. Gazetecilerin “İncirlik Üssü’nü kapatır mısınız?” sorusuna İnce, “Eğer iade etmezlerse kapatırız” cevabını verdi.

İnce, "Fransa kutsal kitabımıza laf ediyor, ABD ile problemler yaşıyoruz, İsrail Müslümanları katlediyor Filistin'de... Türkiye'nin iri olması lazım, diri olması lazım, bir olması, beraber olması lazım. Önce bunu sağlayacağız." dedi. İnce, Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Çorum'daki birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini belirterek, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde vatandaşlardan destek istedi. 
Öte yandan İnce seçim mitinglerine dün Çorum’da devam etti.
Çorum'un 3 bin 500 yıllık büyük bir medeniyet kenti olduğunu ifade eden İnce, "Siz piramitleri görmeye Mısır'a gidiyorsunuz ama o piramitlerin yapıldığı dönemde Hititler de aynı tarihte yaşamıştır. 3 bin 500 yıl önce Çorum'da medeniyet vardı, Mısır'ın önündeydi Çorum. Bugün de önünde olmalı. Eğer cumhurbaşkanı olursam Çorum'un havaalanını da demiryolunu da yapacağız." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı olması halinde yapacaklarını açıklayan İnce, mazot fiyatlarını düşüreceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Mazot fiyatını seçimden önce açıklayacağım”
"Cumhurbaşkanı olduğumuzda çiftçiye mazotu 3 ile 3, 50 lira arasında vereceğiz. 'Neden kesin bir rakam söyleyemiyorsun Muharrem İnce? Neden 3 mü, 3,5 mu diyemiyorsunuz?' derseniz, söyleyeyim, CHP bir program açıklıyor, bir de cumhurbaşkanı adayı bir program açıklıyor. Ben manifestomu ayın 19'unda Samsun'da açıklayacağım. Ayın 24'ünde de Sayın Genel Başkan açıklayacak. Benim çalıştığım ekonomist arkadaşlarla, genel merkezin çalıştığı ekonomist arkadaşlar arasında bir hesap anlaşmazlığı var. Ben diyorum ki '3 liraya verebiliriz mazotu' onlar diyor ki '3,5 liraya vereceğiz.' Arada bir şey kalmadı, halledeceğiz. Seçimden önce kesin rakamı söyleyeceğim size ama 3 liranın altında olmayacak 3,5 liranın da üzerinde olmayacak."

“Herkesin barışmasını istiyorum”
Türk milleti arasında gönül köprüsü kurmaya çalıştığını belirten İnce, şöyle devam etti:
"Türklerle Kürtler arasında bir gönül köprüsü kurmak istedim. Sünniler, Aleviler ve Şafiler arasında bir gönül köprüsü kurmak istedim. Bu milleti barıştırmak, uzlaştırmak, büyük bir şemsiye altında toplamak istiyorum. Hepsini ziyaret ederek, cumhurbaşkanı adaylarına başarılar diledim. Ben bu ülkede kavga istemiyorum. Fransa kutsal kitabımıza laf ediyor, ABD ile problemler yaşıyoruz, İsrail Müslümanları katlediyor Filistin'de... Türkiye'nin iri olması lazım, diri olması lazım, bir olması, beraber olması lazım. Önce bunu sağlayacağız. Benim çılgın projem huzur ve 3B. Birincisi barışacağız, ikincisi ekonomik olarak büyüyeceğiz, üçüncüsü de bölüşeceğiz. Bunu başaracağız. Bunu birlikte başaracağız emin olun." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473