banner564

“Tek ses olmalıyız”

Meclis Başkanı Sibel Siber, hellimin toplumsal bir konu olduğunu vurguladı

“Tek ses olmalıyız”
banner598
Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyetini kabul etti.
Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı kabulde yaptığı konuşmada, Siber’in Meclis Genel Kurulu başlangıcında yaptığı konuşmayla hellim konusunu gündeme getirmesinden memnun olduklarını belirterek, hellimin KKTC ekonomisi için çok önemli bir konu olduğunu vurguladı.
Çıralı, toplam ihracatın yüzde 20’sini oluşturduğunu ve toplumun yüzde 17’sinin bu sektörden para kazandığını anlattı. Çıralı, Sanayi Odası olarak üç koldan hellimle ilgili mücadelelerini sürdürdüklerini söyleyerek, ilk olarak AB’deki tescil konusunda, ardından da TC’de hellim ismini kullanan üreticilerle ve ülke içindeki denetimlerle ilgili mücadelelerine devam ettiklerini belirtti.

Siber: Bize büyük darbe vurur
Meclis Başkanı Sibel Siber ise, hellimin toplumsal bir konu olduğunu ve kendisinin de bu konuya dikkat çekmek ve milletvekillerini bilgilendirmek için kürsüden gündeme getirdiğini kaydederek, milletvekillerinin tek ses olarak bu konuda tepki vermesini sağlayacak bir girişimde bulunmayı amaçladığını söyledi. Hellim konusunda yaşananların ekonomiye olumsuz etki edecek bir durum olduğunu ifade eden Siber, hukuksal yönden gereken girişimleri yaparken tüm toplumun tek ses olarak tepki koymasının AB’yi sağduyuya davet etmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474