banner564

“Tek sorumlu doktordur”

Mahkemede kendilerini savunan hemşireler, ameliyatlarda kendilerinin iğne yapma yetkisi olmadığını belirterek haklarındaki iddiaları reddetti

“Tek sorumlu doktordur”
banner598
Kuzey Kıbrıs genelinde büyük infial yaratan ve kürtaj skandalı olarak bilinen davanın görüşmeleri devam ediyor. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada sanıklar Ayşegül İşbilen ve Taner Okburan savunma yaptı.
Tutuklu yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin huzuruna çıkarıldı. 
Duruşmada Avukat Emre Kadri’nin müvekkilleri Ayşegül İşbilen ve Taner Okburan’ı yeminsiz şahadet verip kendini savundu, ardından ilk tanığı Üroloji Uzmanı Doktor A.S.’ tanıklık yaptı. 
Mahkemede yeminsiz ifade veren sanık Ayşegül İşbilen, Ada Hospital Hastanesinde iki buçuk sene hemşirelik yaptığını söyledi. 
İşbilen, mahkemede tanıklık yapanların söylediği gibi hiçbir doktorun değişmez hemşiresi olmadığını belirterek, gerek Verda Tunçbilek, gerekse Fahri Karagözlü’nün ameliyatlarına girdiğini söyledi. İşbilen, “Fahri Bey kibirli biriydi ve herkesi ameliyatlarına kabul etmezdi. Tanıyı her zaman hastaya doktor koyar ve hastanın doktoru kimse o müdahale ederdi. Belli başlı ameliyatlara girdim, bizim ameliyatlarda her hangi bir işlem yapmaya yetkimiz hiçbir zaman olmadı. Ameliyatlarda bebek ölüyse ölü denilirdi, fetüslerle ilgili birçok şeyi mahkemede öğrendim” dedi. 

7 aylık bebeği sezaryenle aldılar…
Sanık Ayşegül İşbilen, 34 haftalık bebeğin 7 aylık olduğunu bildiğini iddia ederek, “7 aylık olduğunu bildiğim bebeğin annesi 2015 Aralık sonları gibi hastaneye geldi ve karnı baya şişti. Fahri beyin odasına geçtiler, yarım saat sonra bana ameliyathaneyi hazırlamamı söylediler. Bana bebeğin ölü olduğunu söylediler, bebeği sezaryenle aldılar. Ameliyata Fahri Bey, Anestezi Uzmanı Oktay Ayzer, hemşire Taner Okburan ve ben girdik. Züleyha hemşire sadece kapıdan seslendi, ameliyathaneye girmedi. Fahri bey anne karnından aldığı bebeği bana verdi, ölüydü, nefes almıyor ağlamıyordu. Fahri beyin talimatı ile ölü bebeği A.D.’ye verdim. A.D.’nin ölü bebekleri gömdüğünü bilmiyordum, belediyeye verildiğini sanıyordum, yapılan gömülerle ilgili bilgim yok. Züleyha hemşire, yalan söyledi, girdiğim hiçbir ameliyatta hiçbir canlı bebeğe iğne yapılıp öldürülmedi. Ben aleyhimdeki suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum” dedi. 

“Ameliyatlardan 200 TL alıyordum…”
Sanık Taner Okburan’da emekli olduktan sonra, özel birçok hastanede ameliyatlara girdiğini ve girdiği ameliyatlardan 200 TL aldığını söyledi. Okburan, “Girdiğim ameliyatlarda hastayı ameliyatlar dışında hiçbir zaman görmedim. Hastanın sorumluluğu doktorundu, hiçbir zaman sorgulamadım ben sadece ameliyatlarda doktora yardım ederdim. 40 yıl hemşirelik yaptım, yüzlerce ameliyata girdim doktor talimatı dışına çıkmadım. Benim iğne yapma yetkim yoktu ve ben hiçbir bebeğe veya anneye hiçbir anneye iğne yapmadım. Züleyha hemşire yalan söyler, ben suçsuzum mahkemenin adaletine güveniyorum” dedi. 
Avukat Emre Kadri ilk tanığı Üroloji Uzmanı Doktor A.S.’yi dinletti. Doktor A.S. önce Emre Kadri’nin ardında da Kıdemli Savcı Erdinç Akyener’in sorularını yanıtladı. Tanık Doktor A.S. 36 senelik mesleğinde hiçbir hemşirenin bir hastaya müdahale yetkisinin olmadığını söyledi. Mahkeme başkanı Fatma Şenol, mesai saatinin dolması nedeniyle, duruşmayı dinlemek üzere yarın saat 11.00’e erteleyerek oturumu kapadı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474