banner564

“Tekelleşme önlenmeli”

Alican Kabakçı, derelere dökülen sütler ve dar gelirlinin alamadığı ekmeğin KKTC’nin gerçeği olduğunu savundu

“Tekelleşme önlenmeli”
banner598

Çiftçiler Birliği, tekelleşmenin ülkenin başına dert olacağını belirterek, “tarımsal sanayideki tekelleşmenin derelere dökülen sütler ve dar gelirlinin alamadığı ekmeğin KKTC’nin gerçeği olduğunu” savundu.

Birlik Başkanı Alican Kabakçı yaptığı yazılı açıklamada, küçük sanayi işletmelerinin yeniden hayata geçirilmesi için hükümet tarafından teşvik edilmesi ve devasa işletmeler yerine küçük tarımsal sanayi işletmelerinin ön plana çıkartılmasını istedi.

 

“Üreticilerin alın teri gasp edilecek”

Kabakçı, bu yapılmadığı müddetçe her gün tekelleşen devasa işletmelerin hem üreticilerin alın terini gasp edeceğini hem de ülkede oluşan her hükümetin karşısında tehdit unsuru olarak duracağını kaydetti.

Ülke gerçekleri doğrultusunda üretilmeyen ekonomik programların bugün ülkedeki ekonomik sıkıntının en büyük sebebi olduğunu savunan Kabakçı, “Bizler bu ülkede paylaşmasını bilmediğimiz müddetçe, esnafı, çiftçiyi küçük üretim yapan ve küçük işletme sahiplerini göz ardı ettiğimiz sürece dirlik ve beraberlik olmayacaktır. Üreten üreticiler geçim derdi çekerken ve feryat ederken birileri hala daha bu ülkede üreticileri tehdit edebilmektedir” dedi.

 

Ekonomi bakanına çağrı yaptı

Kabakçı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Çağrımız Ekonomi Bakanı’nadır, çağrımız Tarım Bakanı’nadır, çağrımız Maliye Bakanı’nadır. Oturun ve ülkede üretim yapanlara oynanan oyuna son verin. Oturun ve üreticilerin dertlerine çare bulun”

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473