banner564

“Telefon Dairesi Özelleştirilemez”

Tel-Sen, hizmetlerin aksamaması için Gazimağusa’daki eylemini yönetim kurulu düzeyinde gerçekleştirdi

“Telefon Dairesi  Özelleştirilemez”
banner598
Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), özelleştirmeye karşı 19 Ocak’ta başlattığı eylemlerini, dün de, 08.30-10.30 saatleri arasında Gazimağusa Telekomünikasyon Dairesi’nde sürdürdü.
TeL-Sen’in, “vatandaşa hizmetin aksamaması” için yönetim kurulu düzeyinde gerçekleştirdiği eyleme, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Çağlayan Cesurer ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bazı çalışanlar da destek verdi.
Gazimağusa Telekomünikasyon Dairesi binasına asılan pankartlarda ve yapılan konuşmalarda, özelleştirmeye karşı çıkılarak, kamu-özel ortaklığının da aldatmaca ve özelleştirmenin diğer adı olduğu iddia edildi.
Özerkleştirmenin en doğru yöntem olduğu savunularak, eylem kararlılığı vurgulandı. 2012 yılındaki genel grev hatırlatılarak, ülkenin yeniden elektriksiz ve haberleşmesiz kalabileceği uyarısında bulunuldu.

“Sonuna Kadar Direneceğiz”
Gazimağusa Telekomünkasyon Dairesi binasına asılan pankartlarda; “Telefon Dairesi Vatandır, Satılamaz”, Telefon Dairesi Özelleştirilemez”, “Öleceksek Öleceğiz, Sonuna Kadar Direneceğiz”, “Tekelleşmeye Hayır”, “Telefon Dairesi Özelleştirilemez, Şirketleştirilemez. Çözüm Önerimiz Özerk Kamu Kurumu” gibi ifadeler dikkat çekti.
Eylemde; Tel-Sen Genel Sekreteri Zafer Can yaptığı konuşmada, El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ve
Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474