banner564

Topçu destek sözü verdi

Sucuoğlu, “3 milyon turisti getirmeyi başardığımız gün KKTC kendi ayakları üzerinde duracak” dedi

Topçu destek sözü verdi
banner598
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, iki Bakanlık arasında turizm ve kültür alanında yapılması öngörülen çalışmaları ele aldı.
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Turizm Bakanlığında görüştü.
Yalçın Topçu, görüşmenin başında yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının geleceğe daha güvenli bakabilmesi adına, turizm ve kültür alanında mevcut ilişkilerin ne kadar daha ilerletilebileceğini ele alacaklarını söyledi.
Topçu, “Türkiye Anavatan ve garantör olarak Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünün korunması, adadaki gerçeklere dayalı kalıcı bir barışın sağlanması hususunda, üzerine düşen tarihi görevini yerine getirmeye devam edecek” dedi.
CTP - UBP Koalisyon Hükümetine destek de belirten Topçu, “Siyasi yelpazenin farklı kanatlarındaki iki parti arasında geniş tabanlı bir hükümetin kurulmuş olması, KKTC’nin kalkınması ve gelişmesinde de çok büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Sucuoğlu: Eğitim ve turizm önemli
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, ülkenin önünü açacak sektörlerin turizm ve eğitim olduğunu, çok ciddi çalışmalar yapıldığını ancak turizm sektörünü çok daha ileriye taşıma plan ve projeleri bulunduğunu belirtti.
Ülkeye yılda 3 milyon turist getirmeyi başardıkları anda KKTC’nin hem cari harcamalarını hem de yatırımlarını kendi başına gerçekleştirebileceğini belirten Sucuoğlu, şöyle konuştu:
“KKTC’ye 3 milyon turisti getirmeyi başardığımız gün KKTC kendi ayakları üzerinde duracak. Hem cari ödemeleri hem de yatırım projelerini karşılayacak bir devlet olacak.”
KKTC’ye su temin projesinin çok zor bir çalışma olduğunu kaydeden Sucuoğlu, “Su adalara petrolden çok daha fazla stratejik önem kazandırıyor” dedi.

Topçu ile Özgürgün görüştü
Öte yandan Günübirlik ziyaret için KKTC’de bulunan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti.


Geçitköy Barajı ve Girne Kalesi’ni inceledi
Yalçın Topçu, Geçitköy Barajı, Girne Kalesi ve Girne Antik Liman'da incelemelerde bulundu.
Topçu'ya gezileri sırasında Sucuoğlu ekibiyle birlikte eşlik etti.
Sucuoğlu gezinin ardından Topçu onuruna Girne Archway Restoran’da yemek verdi.

Arasta esnafını unutmadı
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Lefkoşa’da Arasta çarşısını gezdi, vatandaşlarla sohbet etti. 
Topçu, gezisi sırasında Büyük Han, Selimiye Camii, Lokmacı Barikatı ve Kumarcılar Hanı’nı da ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474