banner564

Dünya yansa umurunda değil!

Yolda yürüyen kadınlara sözlü tacizde bulunan, kendisini sorgulayan polise kafa atarak burnunu kıran Yeldashbay Jurayev’in, KKTC’de de aylardır kaçak yaşadığı ortaya çıktı

Dünya yansa umurunda değil!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Cuma akşamı yolda yürüyen kadınlara sözlü tacizden dolayı tutuklu bulunduğu Gazimağusa Polis Müdürlüğü binasında Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hasan Özgüç’ün yüzüne kafası ile vurarak burnunun kırılmasına neden olan Türkmenistan uyruklu Yaldashbay Jurayev dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Ergüleç, zanlının  16 Ekim 2015 tarihinde akrabası ile beraber kadınlara sözlü taciz nedeni ile tutuklu bulunduğu Gazimağusa Polis Müdürlüğü binasında, Adli Şube Tahkikat odasında polis memuru Hasan Özgüç’ün yüzüne kafası ile vurarak, burun kıkırdağının kırılmasına neden olduğunu anımsattı. 
Zanlının 30 Nisan 2015 tarihinden itibaren KKTC’de kaçak olarak bulunduğunu belirten Ergüleç, KKTC’de hiçbir yasal statüsü olmayan zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Avukatı: Müvekkilimin ayağını kırdınız
Zanlı avukatı İbrahim Demirtaş, talep edilen 3 aylık tutukluluk süresini fazla bularak itirazda bulundu. Demirtaş ayrıca zanlının polis memuruna karşı bir suç işlediğinden ötürü müvekkilinin polis tarafından ciddi şekilde darp edilerek ayağının kırıldığını iddia etti.  Zanlı avukatının iddiasına cevap veren tahkikat memuru Hüseyin Ergüleç, polis teşkilatının insan haklarına önem veren bir yapısı olduğunu söyleyerek böyle bir iddianın gerçek dışı olduğunu savundu. 

“Kaçmak isterken düştü ve kırıldı”
Zanlının tutuklandığı ilk gece polisten kaçmak istediği sırada düştüğünü ve ayağının o nedenle kırılmış olmasının kuvvetle ihtimal olduğunu anlatan Ergüleç, zanlının ayağındaki ağrı ile ilgili şikayetini kendilerine önceki gün ilettiğini ve kendilerinin zanlıyı derhal Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne götürüp tedavi ettirdiklerini sözlerine ekledi.

Davalarını içeride bekleyecek
Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, KKTC’de yasal statüsü bulunmayan zanlının davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473