banner564

“Tüketici kazanacak”

Bakan Dürüst, “3’üncü GSM operatörünün gelmesi için düğmeye bastık” dedi

“Tüketici kazanacak”
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bakanlığın Telekomünikasyon alanındaki proje ve hedefleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacı ile, Turkcell Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etti. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dürüst, Turkcell Kuzey Kıbrıs Direktörü Günay Çerkez ve Turkcell Kuzey Kıbrıs Genel Müdürü İsmet Yazıcı ile bir araya geldi.
KKTC’nin iletişim ve telekomünikasyon alanındaki çalışmaları ve hedeflerinin görüşüldüğü toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Bakan Dürüst, ülkenin bilişim teknolojileri ve iletişim alanında çok önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, KKTC’nin iki GSM operatörü ile bilişim alanındaki gelişmeler, yenilikler ve yatırımlar hakkında görüş alış verişinde bulunmak amacı ile ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Dürüst, iletişim alanındaki yeniliklerin takip edilmesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizerek, “Ülkemiz bir eğitim adası, bir bilişim adası noktasına gelmiştir. KKTC halkı böylesi çağdaş ve kaliteli hizmeti hak etmektedir” dedi.
Dürüst, Kuzey Kıbrıs Turkcell ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında ayrıca 3’üncü GSM operatörünün gelmesi ile ilgili olarak önemli bilgiler verdi.

“Tüm GSM şirketlerine olanak tanımaya hazırız”
Bakan Dürüst, “Birçok çevrelerden, KKTC’ye 3’üncü bir GSM operatörünün gelmesi ile birlikte, GSM ücretleri konusunda tüketicilere olumlu şekilde yansıması olacağı ile ilgili bizlere öneriler ve eleştiriler gelmektedir. Biz de tam bu noktada hükümetin ilgili bakanlığı olarak, hükümetimizle birlikte almış olduğumuz bir karar uyarınca, KKTC’ye 3’üncü bir GSM şirketinin gelebilmesi için düğmeye basmış bulunmaktayız” dedi.

Çerkez: Ortaya konan vizyon motive unsuru oldu
Turkcell Kuzey Kıbrıs Direktörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Günay Çerkez, Bakan Dürüst’ün önderliğinde, Telekomünikasyon alanında atılan adımlar ve ortaya konan vizyonun kendileri için büyük bir motive unsuru olduğunu belirtti.

 “Telekomünikasyon yeniden yapılandırılıyor”
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlar Kurulu’nun; Telekomünikasyon Dairesi’nin gelir paylaşımlı, kamu-özel iştiraki kapsamında yeniden yapılandırılması için karar ürettiğini açıkladı.
Dürüst, Telekomünikasyon Dairesi’nin yeniden yapılandırılması sürecinin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesindeki Para Kambiyo İnkişaf Dairesi Müdürlüğü’nde yasanın emrettiği şekilde oluşturulacak komite tarafından yürütüleceğini belirterek, “Biz Telefon Dairemizi özelleştirmeyeceğiz, biz telefon dairemizi daha hızlı, kaliteli ve iş yapabilir bir noktaya ulaştıracağız” dedi.
“Telekomünikasyon Dairesi çalışanları bizim namusumuzdur” ifadelerini de kullanan Dürüst, “Telekomünikasyon Dairesi personel ve çalışanları bizim devletimizin, hükümetimizin güvencesi altındadır. Hiçbir koşulda çalışanlar mağduriyet yaşamayacaklardır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474