banner564

Tüm ülkeye yayılmalı

İlkokullarda çöplerin ayrıştırılarak toplanması için ilk çöp bidonları Şehit Tuncer İlkokuluna konuldu

Tüm ülkeye yayılmalı
banner598

Ülkedeki tüm ilkokullarda plastik, kağıt ve metal çöplerin geri dönüşümünün sağlanması amacıyla, geri dönüşüm bidonları yerleştiriliyor. İlk çöp bidonları Şehit Tuncer İlkokuluna konuldu, geriye kalan okullara da çöpler birkaç hafta içerisinde dağıtılacak. Okullardaki her 50 öğrenciye bir plastik, bir kağıt bir de metaller için çöp yerleştirilecek.

   Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Eğitim ve Kültür Bakanlığının ortak projesi, TC Lefkoşa Büyükelçiliğinin maddi katkıları ile hayata geçirildi. Proje, daha sonra orta ve dengi okullarda da uygulanacak. Okullarda, geri dönüşüm bidonlarında biriken çöpler bölge belediyeleri tarafından toplanacak ve geri dönüşüm için özel şirketler tarafından toplanması sağlanacak.
   Geri Dönüşüm Projesinin ilk adımı vesilesiyle Şehit Tuncer İlkokulunda tören düzenlendi. Törene Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Uzman Müşaviri Nebi Çelik de katıldı.
   Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Elçin Altan konuşmasında, “Okullarda geri dönüşüm projesinin ilk adımı Şehit Tuncel İlkokulunda atılıyor, bizler de bu adıma karşılık ilk olumlu cevabı vereceğiz” dedi.
   Altan, çöplerin arı ayrı toplanması ve Belediye tarafından uygun bir şekilde toplanması için Okul olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473