banner564

Tümü aynı okul öğrencisi

YGS sınavında ilk 3’e giren Sermet Ersöz, Arda Hepgüler, Buse Çelebi ile ilk 10’a giren Elmaziye Ramazan, başarının sırrını Diyalog’a anlattı

Tümü aynı okul öğrencisi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) başarı göstererek KKTC genelinde birinci ikinci üçüncü ve onuncu olan Gazimağusa Türk Maarif Kolleji öğrencileri,  Sermet Ersöz, Arda Hepgüler, Buse Çelebi ve Elmaziye Ramazan, başarılarının sırrını Diyalog’a anlattı. Başarının fedakarlıktan geçtiğini belirten gençler, 3 yıldır hazırlandıkları YGS sınavı için tempoyu bu yıl arttırdıklarını ve azimlerinin sonucunda başarıyı elde ettiklerini söyledi.
Sermet Ersöz Türkiye genelinde ilk bin 500 arasında
KKTC genelinde birinci gelerek büyük bir başarı gösteren Sermet Ersöz, aldığı 469 sayısal puanı ile Türkiye genelinde de 2 buçuk milyon öğrenci arasından 1316’ıncı sırayı alarak ayrı bir başarıya imza attı. Tıp fakültesi okumayı hedefleyen Sermet Ersöz, 3 yıldır hazırlandığı sınavda tempoyu bu yıl arttırdığını ve özellikle sınav haftası yaklaştığında yoğun şekilde sınava hazırlandığını söyledi. Futbolcu olduğunu belirten Ersöz, son bir hafta antremanlara bile katılmayarak sadece sonava odaklandığını ve başarıyı yakaladığını söyledi. Dersaneye giderek sınava hazırlandığını belirten Ersöz, okuldaki öğretmenlerinin yanı sıra dersanede kendisine yardımcı olan Matematik öğretmeni Mert Partalcı, Fizik öğretmeni Salih Efe ve ailesine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ersöz gelecek yıl sınava hazırlanacak olan öğrencilere iradeli olup çalışmalarını tavsiye etti.
Arda Hephüler Türkiye sıralamasında 1611’inci 
464 puan ile KKTC genelinde ikincilik başarısı gösteren Arda Hepgüler’de Türkiye genelinde 1611’ci sırada olma başarısını gösterdi. Vaktinin çoğunu özellikle son yıl sınava haırlanmaya ayırdığını anlatan Hepgüler, “Sonuç olarak geleceğimizi belirleyecek bir sınava gereken önemi gösterdim” şeklinde konuştu. Gelecek yıl hazırlanacak olan öğrencilere kendilerine olan güvenlerini kaybetmeden oturup sıkı şekilde çalışmalarını tavsiye eden Hepgüler, kendilerine bir hedef belirleyerek sınava odaklanılması halinde başarının zor olmayacağını söyledi. Hepgüler, emepği geçen tüm öğretmenler ile ailesine teşekkür etti.
Buse Çelebi KKTC genelinde üçüncü oldu
KKTC genelinde üçüncü olan Buse Çelebi ise lisenin ilk yılından itibaren planlı ve programlı bir şekilde sınava hazırlandığını, İnternette çok zaman harcamadan sınava odaklandığını ve günlük planlı çalışmaları sonucu başarıyı elde ettiğini söyledi. Başarısında kendisini sınava hazırlayan öğretmenlerinin emeğinin büyük olduğunu da belirten Çelebi, herkese teşekkür etti.
Elmaziye ilk 10 içerisine girmeyi başardı
KKTC genelinde 10’uncu olan Elmaziye Ramazan da sınava son 2 yılda hazırlandığını, son yıl tempoyu iyice arttırdığını, dersanede gördüğü konuları günlük olarak tekrarladığını belirterek, “bugünün işini yarına bırakmadan, ileriyi ve geleceğimi düşünerek günlük çalıştım” şeklinde konuştu. Başarısında emeği geçen ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ettiğini söyleyen Elmaziye Ramazan, gelecek yıl hazırlanacak olan öğrencilere kendilerine güvenerek sınava hazırlanmalarını ve sabırlı bir şekilde çalışmalarını tavsiye etti.
Volkan: Bu çocuklar bizim gururumuz
Diyalog muhabirine açıklama yapan Gazimağusa Türk Maarif Koleji Müdürü Bahadır Volkan ise YGS’de ilk 3’e giren öğrenciler ile sınavı KKTC genelinde 10’uncu sırada tamamlayan öğrencinin Gazimağusa Türk Maarif Kolleji’nden çıktığını söyledi. Volkan, bunun hem okul hemde Gazimağusa için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. KKTC genelinde birinci olan Sermet Ersöz’ün milyonlarca öğrenci arasından ilk 1500, ikinci olan Arda Hepgüler’in  ise 1611’inci olmasının ayrı bir gurur olduğunu belirtti. Volkan, bir çok zamanda bir çok başarılara imza atan GMTMK’nın, başarılarının bunan sonra da devam edeceğimi ifade etti.
LYS sınavında daha da başarılı olacaklar
Büyük başları gösteen öğrencilerin, ikinci basamak sınavı olan LYS’de, YGS’ye göre daha fazla kendi konuları üzerinden sınava gireceklerine dikkat çeken Volkan, “LYS sınavında bu çocuklar daha da başarılı olacaklardır, bundan hiç kuşkum yok” şeklinde konuştu.Volkan emeği geçen tüm öğretmenleri, idarecileri ve aileleri tebrik ettiğini belirtirken, azimle çalışıp başarıya ulaşan öğrencilerini, kendilerine yaşattıkları gurur nedeni ile gözlerinden öptüğünü söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474