banner564

Tümü yargılanacak

UKÜ ‘meydan kavgasına’ karışan 8 kişi daha gözltına alındı

 Tümü yargılanacak
banner598
Çiğdem AYDIN

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsünde öğrenci başkanlığı seçimleri sırasında meydana gelen olaylarda okula ait binaların camlarını kırdıkları tespit edilen 8 kişi daha gözaltına alındı. 
   Olayla ilgili aranan başka şahıslar olduğu belirtilirken gözaltına alınan Serkan Sakinc, Şehrazat Erdağ, Serdar Bozkurt, Ömer Mete, İsa Kaymaz, Ferhat Acar, Uğur Atay ve İbrahim Aksak dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.   
  Polis,18 Aralık tarihinde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde (UKÜ) öğrenci gruplarının başkanlık seçimleri sırasında kavga çıktığını, Ülkücü ve Kürt öğrenci grupları arasında gerçekleşen olayda okulun kafeterya ile kütüphanesinin camlarının taş atılarak kırıldığını söyledi. Polis, mesele ile ilgili önceki gün üç kişinin mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandığını, aranan zanlılardan Serkan Sakinc, Şehrazat Erdağ, Serdar Bozkurt, Ömer Mete, İsa Kaymaz, Ferhat Acar, Uğur Atay ve İbrahim Aksak’ın da tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Polis, zanlıların “kasti hasar, uygunsuz hal ve davranış, kanunsuz topluluk oluşturma, vahim zarar ve ciddi darp ” suçlarından teminata bağlanmasını talep etti.    
   Mahkeme zanlıları yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atmaları şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere  serbest bıraktı.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474