banner564

“Tünelin ucundaki ışığı görüyorum”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda, “Tozpembe bir tablo çizemem ama bu tablo karanlık da değil” ifadelerini kullandı

“Tünelin ucundaki  ışığı görüyorum”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği heyetini kabulünde Kıbrıs konusunda açıklamalarda bulundu.
Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümünde işin başının Kıbrıslı Türklerle Rumlar olduğunu kaydederek, “Birilerinin bize paraşütle çözüm indirmeyeceğini bilmemiz lazım” dedi.
“Çözümü biz yaratacağız ve yaşatacağız. Geçmişteki acı tecrübeler gibi yapıp bozmayacağız” şeklinde konuşan Akıncı, bunun için iyi, güvenceli bir çözüm bulmaya gerek olduğunu söyledi.
Parametrelerin belli olduğunu söyleyen, iki kesimli, iki toplumlu federatif sisteme işaret eden Akıncı, “Bunun altını doldura doldura ilerliyoruz. Ben bir çıkış yolu bulabileceğimize dair umutluyum. Ne kadar zor meseleler kalmış olsa da” dedi.
 “Kıbrıs konusu asli meselemiz” diyen Akıncı, “Her şeyimizi Kıbrıs sorununun çözümü sonrasına erteleme lüksümüz yok. İç meselelerimizi ne kadar çözüm yoluna sokarsak, çözüm sonrasına o kadar hazır hale geliriz” şeklinde konuştu.
Kıbrıs sorununu çözme zamanı geldiğini vurgulayan Akıncı, müzakerelerin 1968’ten beri sürdüğünü anımsattı, “Her şeyin bir doyum noktası vardır. Kıbrıs konusunda bu doyum noktasına çoktan ulaşıldı” ifadesine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, son günlerdeki bir sözünü yinelemek istediğini kaydederek, “Tozpembe bir tablo çizemem ama bu tablo karanlık da değil. Tünelin ucunda ışığı görebiliyorum. Ancak daha oraya varmak için engebeli bir yol var, onu aşmamız lazım. Çünkü en çetrefilli konulara geldik” dedi.

Besim, sağlıktaki endişelerini aktardı 
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu’nun (YÖDAK) ivedi olarak masaya yatırılması, sağlığın devlet politikası haline getirilmesi, Kıbrıs’taki iki toplumun sağlık sistemlerini konuşacak ve planlayacak bir komite kurulması konusunda destek talep etti.
Besim, “KKTC gibi küçücük bir ülkede dört tıp ve bir diş hekimliği fakültesi var” vurgusu yaptı.
Üniversitelerin eğitim ve ekonomi için ciddi bir kaynak olduğunun farkında olduklarını söyleyen Besim, “Denetlenmeyen, disiplinsiz, plansız, akredite olmayan eğitim sektörü ülkemize ciddi zarar veriyor. Bunu bilmek ve anlamak zorundayız” dedi.
Fakültelere alınan KKTC öğrencilerinin sayılarının ihtiyacın çok üzerinde olduğuna da dikkat çeken Besim, “Daha da acısı bazı fakültelerimiz bu öğrencileri neredeyse sınavsız alıyor” dedi.

Akıncı sigortacıları da kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, Namık Kemal Kural başkanlığındaki Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği heyetini kabul etti.
Nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleşen kabulün basına açık bölümünde konuk heyet tarafından Cumhurbaşkanı Akıncı’ya plaket takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474