banner564

Turizm bağı güçlenecek

Adıyaman ve Gaziantep’te temaslarda bulunan Bakan Ataoğlu, “Türkiye’de il il gezerek KKTC’yi tanıtacağız” dedi

Turizm bağı  güçlenecek
banner598
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile birlikte İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın Nemrut Dağı'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin 30. yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman’da düzenlediği Kültür Turizm Zirvesi’ne katıldı.
Yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanlığı’nın Gaziantep’te düzenlediği “KKTC Tanıtım Günleri”ne katılmak üzere Gaziantep’e giden Ataoğlu, Adıyaman’da da temaslarda bulundu.
Turizm zirvesinde Türkiye'nin kültürel değerler anlamındaki zenginliğine işaret eden Ataoğlu, Türkiye'nin her bir yerinde birbirinden değerli hazineler bulunduğunu vurguladı.
KKTC’yi tanıtmak için Anadolu'da belli illerde çalışmalar yaptıklarını anlatan Ataoğlu, bu konuda TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çok iyi işbirliği içinde olduklarını dile getirdi.
Ataoğlu, Türkiye’de büyük illerden başlayarak KKTC turizm çeşitlerini, emlak ve yüksek öğrenim olanakları yanında mutfağı ve kültürünü, ülkenin genelini tanıtmak amacıyla uzun zamandır tanıtım kampanyaları sürdürdüklerini ifade etti.
KKTC’nin en çok turizm gelirinin Türkiye’den olduğuna dikkat çeken Ataoğlu, “Buna rağmen yapılan araştırmalarda Türkiye’den gelen turist sayısının nüfusa göre oldukça düşük olduğunu tespit ettik ve ülkemizi burada anlatmak, tanıtmak ve pazarlamak için çalışmalar başlattık“ dedi.
Adıyaman’ın ardından Gaziantep’te de temaslarda bulunan Ataoğlu, ziyaretlerinde KKTC’nin turizm açısından bir cennet olduğunu ifade etti.
Ataoğlu, son yılarda büyük turizm yatırımlarının gerçekleştirildiğini, turist sayısının arttığını ve son 42 yılın en iyi sonuçlarının alındığını vurguladı. 
     Gazianteplileri KKTC’deki tatil yerlerinde ve etkinliklerde görmekten mutluluk duyacaklarını ifade eden Ataoğlu, Türkiye’de il il gezerek KKTC’yi tanıtacaklarını söyledi. 

Avcı: Her adıma destek olacağız
TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kuzey Kıbrıs için atılacak her adımda destekler pozisyonda olmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Bizler özellikle turizm alanlarında her atılan adımın olumlu bir şekilde sonlanması için öncü olacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474