banner564

Türkiye sayesinde

Eroğlu, Doğu Akdeniz’de kan akmayan tek ülkenin Kıbrıs olduğunu söyledi

Türkiye sayesinde
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu önceki gün Değirmenlik, Minareliköy ve Demirhan’ı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Eroğlu’na Ana muhalefet UBP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu, UBP Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ve Ersin Tatar ile DP-UG Lefkoşa Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu eşlik etti. 
Eroğlu ziyaretlerdeki konuşmasında, Doğu Akdeniz’de kan akmayan tek ülkenin Kıbrıs olduğunu ve bunun da Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden kaynaklandığını söyledi.
Türkiye’nin garantörlüğünün bulunmayacağı bir anlaşmanın, anlaşma olamayacağına vurgu yapan Eroğlu, “Vizyonum, Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplumla entegrasyonunu ve milli güvenliğini aynı anda öne çıkaran bir anlayıştır” dedi. 
Derviş Eroğlu, önümüzdeki dönem tekrar müzakere masasına oturmak ve müzakereleri bir sonuca bağlamak üzere UBP ve DP-UG’nin desteğiyle tekrar aday olduğunu ifade ederek, “Tabii şu anda muhatabım yok” dedi.
Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis’in çeşitli bahanelerle masadan kalktığına vurgu yapan Derviş Eroğlu, karşılıklı pazarlıkların başlayacağı bir aşamada Rum liderin kaçtığını belirtti.
Halen müzakere masasında bulunduğunu söyleyen Eroğlu “Maalesef CTP, Eroğlu anlaşma istemez diye konuşmaya devam ediyor. Adaylarını tanıtma gecesinde aynı şeyler tekrarlandı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474