banner564

Türkiye’den 180 ton geliyor

Bayram bitti, domatesin fiyatı düşmedi, bakanlık devreye girdi

Türkiye’den 180 ton geliyor
banner598
Melin DOBRAN
Bayram günlerinde kilosu 5 liraya satılan domates, bayram sonrasında da aynı fiyatla satışa sunuldu. Hatta bazı marketlerde kilosu 5,5 ile 6 TL’den satıldı.
Vatandaştan gelen şikayetleri dikkate alan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Diyalog TV’nin dün gece İskele’ye bağlı Topçuköy’de gerçekleşen Halk Meclisi Programına katılan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, piyasadaki domates ihtiyacını karşılamak ve fiyatların aşağıya çekilmesi için Türkiye’den 180 ton domates ithal edildiğini söyledi.
Çavuşoğlu, piyasadaki domateste kalitenin düştüğü ve fiyatların fahiş derecede arttığı yönünde hem kendi gözlemleri hem de vatandaştan gelen şikayetler olduğunu belirterek, “Sorunun çözümü için Cuma gününe kadar ithal izni verildi. Türkiye’den 180 ton domates geliyor, hem piyasa rahatlayacak hem de vatandaş kaliteli ürün tüketecek” dedi.

Hem vatandaş hem esnaf şikayetçi
Lefkoşa’daki Belediye Pazarı’na (Bandabuliya) giden vatandaşlar da Diyalog’u arayarak fiyatı yüksek olmasına rağmen domatesin kalitesinden şikayetçi oldu. Diyalog muhabirine konuşan esnaf ise renksiz, vuruk ve ekşimiş kokusuyla tüketicileri ürküten domatesin satışının istenilen düzeyde olmadığını belirtti.

Bandabuli’yada fiyatlar nasıl?
Belediye pazarında dün salatalık 4 liraya, börülce 5, bamya 9, kabak 3, patlıcan 3, marul 3, maydanoz 1.50, elma 6 liradan satıldı. 
Diğer fiyatlar şöyle:
Karpuzun kilosu 1 TL, kavun 2.50, incir 6, sultani üzüm 8, verigo üzüm 4, şeftali 5.50, armut 5, muz 4, yeşilbiber 3, patlıcan 2, patates 2, soğan 1.50, elma 6, golyandro 2.50 ve taze nane 2 lira.

“Zararı satıcı görüyor”
Gazetemize konuşan çarşı esnafı “Üretici sebze meyveye konan kelebeğin önlemini alamadı. Bunun zararına da biz satıcılar görüyoruz” diyerek şunları kaydetti:
“Domates daha bahçedeyken bu durumda. Fiyatı soran müşteri alıp alamamak konusunda tereddüt yaşıyor. Zaten çarşıya uğrayan insan sayısı da çok az. Vatandaş bu domatesi alsa ne yapacak. Birçoğunun yarısı yeşil.”

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473