banner564

Türkiye’den taviz isteniyor

CHP’li Öztürk Yılmaz, Kıbrıs'taki müzakerelerde kritik bir aşamaya gelindiğine dikkat çekerek, KKTC’nin ortadan kaldırılacağını savundu

Türkiye’den taviz isteniyor
banner598
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kıbrıs'taki müzakerelerde kritik bir aşamaya gelindiğine dikkati çekerek, Türkiye'nin dış politikayla sıkıştırıldığında, eli kolu bağlandığında, kritik konularda taviz vermeye yatkın hale getirilmesinin bir strateji olduğunu söyledi.
    Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki gelişmelerin, Türkiye'yi önemli ölçüde tablonun dışına ittiğini ifade etti. Yılmaz, "Irak'ta IŞİD sonrası düzen, bölgesel Kürt yönetiminin referanduma gitme kararı, Katar'daki gelişmeler, ABD ile sürtüşme, AB ile uyumsuzluk, Rusya ile normalleşme sürecinin rayına girmemesi düşünüldüğünde böyle kritik, Türkiye'nin elinin güçsüz olduğu ortamda Kıbrıs müzakeresi yapılıyor" diye konuştu.
    Yılmaz, Rum Yönetimi’nin, hiçbir dönem Kıbrıs'ta siyasi eşitliğe inanmadığını, Kıbrıs'taki çözümden "Türk askerinin kovulmasını, birleşik Kıbrıs'ın yaratılmasını, Türklerin azınlık haline getirilmesini" anladığını savundu.

"Bizans oyunları oynuyor"
    Öztürk Yılmaz, Rum tarafının Bizans oyunları oynadığını, Hükümetin ise ses çıkarmadığını, müzakere yokmuş gibi davrandığını öne sürdü. Yılmaz, böyle giderse tüm hakların kaybedileceğini, KKTC'nin ortadan kaldırılacağı bir süreç başladığını iddia etti.
       Türkiye'nin etkin, fiili garantisinin, müdahale hakkının olmadığı bir çözümün Türkiye için sonun başlangıcı olacağını vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin Kıbrıs'ı kaybettiğinde, Doğu Akdeniz'deki her şeyi kaybedeceğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474