banner564

UBP 40 yaşında

Özgürgün, “11 Ekim halkın gür sesinin ve güçlü iradesinin siyaset tarihinde hayat bulduğu gündür” dedi

UBP 40 yaşında
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “UBP’nin KKTC’nin en büyük, en köklü ve en güçlü partisi ve gerçeği” olduğunu belirterek “Güçlü bir UBP olmadan KKTC’nin aydınlık yarınları düşünülemez” dedi. 
Özgürgün, UBP’nin kurulduğu 11 Ekim 1975 tarihinin, vatan topraklarında varoluş ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıran kahraman halkın gür sesinin ve güçlü iradesinin siyaset tarihinde hayat bulduğu gün olduğunu kaydetti. 
UBP’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Özgürgün, 40’ıncı yılı yine başları dik, onurla ve gururla hep birlikte kutladıklarını belirtti.
40 yıl önce UBP’nin temelini atanlara, özveri ile bugünlere taşıyanlara, bu parti için yüreğini ortaya koyanlara, emeğini, alın terini maddi manevi katkılarını esirgemeyenlere teşekkürlerini sunan Özgürgün, “Bu yolculuğumuzda yitirdiğimiz, aramızda olamayan büyüklerimize Allah’tan rahmet dilerim" ifadelerini kullandı. 
Özgürgün, şunları kaydetti:
“Kıbrıs Türkü bu coğrafyada varoluş mücadelesini, birliğini, beraberliğini pekiştirerek, bayrağına vatanına, Anavatanına bağlılığını koruyarak sürdürmüş, hepimizin gurur duyduğu devlet olgusuyla tanışmıştır. UBP kurulduğu 1975 yılından buyana halkımızın yüce menfaatlerinin birlik ve beraberliğinin sağlandığı, güçlendiği oranda korunacağına inanarak siyasal yaşamını sürdürmüştür, sürdürmektedir. O nedenle UBP’nin gücü birliği olmuştur.” 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473