banner564

UBP kendine güveniyor

Hüseyin Özgürgün, hükümete ‘Hodri meydan’ çekerek erken seçim çağrısı yaptı

UBP kendine güveniyor
banner598
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümete erken seçim çağrısı yaparak, “Hodri meydan, buyurun erken seçime” dedi.
UBP’den yapılan açıklamaya göre Özgürgün, katıldığı bir televizyon programında müzakere sürecini ve hükümet icraatlarını değerlendirdi.
Kıbrıs sorunu ve müzakere sürecine ilişkin görüşlerini paylaşan Özgürgün, Kıbrıs konusunun yaklaşık 50 yıldır sürdüğüne işaret ederek, “1968’de başlayan görüşmeler bugün hâlâ aynı seyirde devam ediyor. Sayın Denktaş ve Sayın Klerides arasında Beyrut’ta nasıl başlamışsa 46 yıl geçtikten sonra aynı şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.
 “Bir yere varacağı pek mümkün görülmeyen bir 46 yıl” diyen Hüseyin Özgürgün, gelinen noktanın masallarda söylenen ‘Az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik. Bir de baktık ki bir arpa boyu yol gittik’ tekerlemesine tam uyan bir süreç olduğunu savundu.
Hükümet icraatlarını değerlendirmesi istenen Özgürgün, “Değerlendiremiyorum çünkü yaptıkları bir şey yok ki, neyini değerlendireyim” dedi.
Özgürgün şöyle devam etti:
“Bir hükümet düşünün ki göreve geleli daha bir yıl olmuş ve sadece iki şey yapmış: İşten adam atmış, zam üstüne zam yapmış. Bunların dışında da aklıma gelen bir şey yok. Yolsuzluklara kapı açacak ihalelerden tutun da her türlü söylenti, dedikodu, problem, anlaşmazlık, çelişki, didişme... Başka bir şey varsa, değerlendirecek bir şey bulsam zaten söyleyeceğim. Değerlendirecek bir şey bulamıyorum. İcraatı olmayan bir hükümetin değerlendirmesini nasıl yapabiliriz ki?”
Hükümetin önceden söylediklerinin tam tersini yaptığını ileri süren Özgürgün, ekonomik programı “yıkım paketidir” diye savunan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, öte yandan aynı programı uyguladığını söyledi.

DP-UG’ye de gönderme yaptı
Hüseyin Özgürgün hükümetin küçük ortağı Demokrat Parti Ulusal Güçler’in durumuna da değinerek, son seçimlerde DP-UG’nin durumunun görüldüğünü, partinin yıpranmış ve çökmüş bir durumda olduğunu iddia etti.
Yerel seçim sonuçları dikkate alındığında hükümetin iki ortağının da toplamda 26 milletvekili çıkarabilecek oy oranına ulaşamadığını belirten Özgürgün, halkın hükümete desteğinde ciddi gerileme olduğunu savundu.
“Hükümet bugün Meclis’te 26 sayısı ile yok” diyen Hüseyin Özgürgün, “Hükümet meşruiyetini kaybetti. Ama hâlâ koltukta oturmakta ısrar ediyorlar. Üstüne üstlük eleştirdikleri tüm politikaları da uyguluyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473