banner564

UBP'de kader günü

UBP’de Özgürgün dışındaki genel başkan adayları CTP ile koalisyonu sonlandırma mesajları verdi

UBP'de kader günü
banner598
İkitidarın küçük ortağı Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) olağan kurultayının ilk günü sönük geçti ve katılımın az olması nedeniyle toplantı geç başladı. Kurultay salonunda UBP’nin kurucusu merhum lider Rauf Denktaş’ın ve 22 yıllık genel başkan Derviş Eroğlu’nun posterlerinin yer almaması, muhalefet kanadından sert tepki gördü. Bazı konuşmacılar Eroğlu’nun yanı sıra eski genel başkanlardan İrsen Küçük’ün kurultaya davet edilmediğini söyledi.
Genel Başkanlık için bugün yapılacak seçimde şimdiki genel başkan Hüseyin Özgür’ün yanı sıra 5’i milletvekili toplam 7 aday yarışıyor. Özgürgün dışındaki adaylar, dün yaptıkları konuşmalarda CTP ile koalisyonun devamı konusunda umut vermediler. Özellikle adaylardan Zorlu Töre “hükümet kurulacaksa, ancak UBP’nin liderliğinde kurulur”dedi. Özgürgün ise, seçim yüzünden birlik ve beraberliğin bozulmamasını istedi.

Nisap sağlanamadı
Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alan kurultay, Saat 10.00’da nisap yetersizliğinden toplanamadı, tüzük gereği 1 saat beklenmesinin ardından mevcut çoğunlukla saat 11.20’de açıldı.
Divan, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip başkanlığında, katip Savaş Atakan, üyeler İbrahim Urcan, Emine Uzun, ve Sami Çelebi’den oluştu.
Bugün ise seçimler yapılacak. Sandıklar saat 08.00’de açılacak ve üyeler saat 22.00’ye kadar oy kullanabilecek. 
Kurultayda, genel başkanlık için Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar, Ünal Üstel, Ersan Saner, Zorlu Töre, Nazım Çavuşoğlu ve Oğuz Ceyda yarışacak.
Kurultayda, parti meclisi için 10’u Kadın Kolları, 10’u da Gençlik Kolları olmak üzere toplam 70 üyelik için 140 aday yarışacak.
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) dün gerçekleştirilen kurultayında faaliyet ve mali raporlar görüşülerek oybirliğiyle onaylandı.
UBP 20. Olağan Kurultay’ında faaliyet raporunu Genel Sekreter Sunat Atun, mali raporu ise sayman Mustafa Arıkan sundu.

4 milyon geldi 4 milyon gitti
Arıkan, UBP’nin 12 Eylül 2013 – 15 Ekim 2015 dönemine ait mali raporunu okudu ve bu dönemde toplam gelirin 4 milyon 270 bin 350 TL, giderlerin 4 milyon 148 bin 273 olduğunu kaydetti.
Arıkan, bu dönemde önceki dönemden kalan borç ödemelerinin 556 bin 63 TL, gelir-gider farkının, yani toplam borcun 443 bin 987 TL olduğunu belirtti.
Bunun ardından Divan Başkanı İlker Edip, faaliyet ve mali raporları üyelerin onayına sundu. Raporlar oybirliğiyle onaylandı.
Edip, ardından sözü adaylara bıraktı ve adayların oy pusulalarındaki sırayla 20’şer dakikalık konuşma yapacağını kaydetti.


Özgürgün: Kararı 9 bin 224 üyemiz verecek
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, kurultayın açılışında üyelere seslendi. Özgürgün, UBP’nin yeni tüzükle 40. yılında bir devrim yaptığını, 9 bin 224 üyesi ile geleceğe bir adım attığını kaydetti. Diğer partilerin de bu sisteme geçmek için UBP kurultayını yakından izlediğini söyleyen Özgürgün, UBP’nin her zaman ilklerin partisi, ilk adımları atan parti olduğunu ifade etti.
Özgürgün, aday olurken tek hedefinin; ilk seçimlerde partisini sandıktan birinci parti çıkarmak ve UBP’yi ülkenin en büyük partisi yapmak olduğunu belirterek, üyelere güçlü bir UBP ve güçlü bir mesaj için yüksek katılım çağrısında bulundu.
UBP’nin ülkenin de geleceği olduğunu ve halkına hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Özgürgün, UBP’nin genel başkanı olmaktan onur duyduğunu vurguladı, UBP’ye hizmet etmenin gurur verici olduğunu kaydetti.
Kıbrıs konusu ve iç konuların iyiye doğru gitmesi için güçlü bir UBP’ye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Özgürgün, “Kurultaydan sonra da birlik ve beraberlik için üzerime düşeni yerine getireceğim. Bu sözü şimdiden veriyorum” dedi.

“İlk seçimlerde hedef birinci parti olmak…”
Partide çok değişik yerlerde görev yaptığını, ancak UBP’yi hiç genel seçimlere götüremediğini ifade eden Özgürgün, partiyi ilk seçimlerde ilk parti çıkaramaması durumunda aynı gece görevi bırakacağını kaydetti.
Ülkede seçimlerin 2018’de olduğunu, önlerinde 2 yıl bulunduğunu, ancak erken seçimin de olabileceğini ifade eden Özgürgün, UBP’nin şu anda hükümet ortağı olduğunu, “bir devrim yaptıklarını” kaydetti.
Özgürgün, aday olduğunu ve kararı üyelerin vereceğini ifade ederek, 9 bin 224 üyenin tamamen katılımını ve güçlü bir genel başkan seçmesini istedi.

Atun: Yetki üyelerde
Açılış konuşmasını yapan UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da yetkinin üyelerin elinde olduğunu ve UBP’yi geleceğe üyelerin taşıyacağını vurguladı. Sunat Atun, 20. olağan kurultaya katılan tüm üyelere teşekkür ederek, program hakkında bilgi verdi. 
Atun, UBP’nin KKTC’nin kurucusu olduğunu, ülkede yapılan yatırımların altında imzası olan bir parti olduğunu belirterek, UBP’nin icraatları hakkında bilgi verdi, partinin başarılarla dolu yılları, imkansızlıkların yaşandığı dönemler ve yaşanan sıkıntıları anlattı ve o günleri geride bıraktıklarını, ders alarak yollarına devam etmenin görevleri olduğunu vurguladı.
UBP’nin kimsenin malı olmadığını ve üyelerin oylarını kimsenin kullanamayacağını, buna izin vermeyeceklerini belirten Atun, UBP’nin hep beraber başarılara ulaşacağını kaydetti.
Partiyi ileriye taşıyacak genel başkanı üyelerin seçeceğini ifade eden Atun, üyelerin liderini seçeceğini, bu görevin üyelerde olduğunu belirterek, kurultayın ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Ceyda: Salih Miroğlu yaşasaydı…
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı’nda faaliyet ve mali raporların görüşülüp aklanmasının ardından, başkanlık için yarışan adayların konuşmalarına geçildi. 
Adaylardan ilk sözü Oğuz Ceyda aldı. Ceyda, “Salih Miroğlu yaşasaydı UBP bugünkü duruma düşmezdi” diyerek, genel başkan Hüseyin Özgügün’ü hükümet konusunda eleştirdi, UBP’nin hükümette eşit yer almadığını; milletvekilliği, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığında seçimlerin kaybedildiğini anlattı. 

Özersay UBP’nin tabanına göz dikti
Parti kurma aşamasında olan Kudret Özersay’ın UBP tabanına “göz diktiğini” ifade eden Ceyda, bu yüzden partide ve tabanda birlik beraberliğin şart olduğunu söyledi. 
Ülkede her sektörün zorda olduğunu, Kıbrıs konusunda işlerin iyi gitmediğini, eşitlik kaybedildiği zaman “Kıbrıs Cumhuriyeti”ne yama olunacağı uyarısında bulunan Ceyda, iki bölgelilik altına da “dinamit konulduğunu” kaydetti. 
Ceyda, tüm üyeleri birlik beraberliğe çağırarak, herkesin gelip oyunu kullanmasını istedi. 


Tatar: Eroğlu ve Küçük çağrılmadı…
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Ersin Tatar, UBP’nin 500 kişiyle kurultay yapmasının kabul edilebilir olmadığını ifade ederek, kurultayda “hesaplaşma” yapılacağını, bu yüzden tüm üyelerin katılımının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Tatar, kurultayda yaptığı konuşmada, kurultaya partinin eski genel başkanları Derviş Eroğlu ve İrsen Küçük gibi liderlerin çağrılmamasını eleştirdi.
Üyelerine güvendiğini söyleyen Tatar, tüzüğün ihlal edildiğini, örgütlerin baypas edildiğini savundu, bunların değerlendirmesini halkın, üyelerin yapacağını kaydetti. 
Tatar, genel başkanlığa gelmesi durumunda tüm yanlışların üzerine gideceğini, hiçbir zaman sadece genel başkanlık için yola çıkmadığını, her zaman halkın içinde olduğunu ifade ederek, bu makamda oturan kişinin hakkını vermesi gerektiğini vurguladı.

Bilerek sert konuşuyorum…
“Burada bir hesaplaşma olacaktır” diyen Tatar, sert konuştuğunu ancak bilerek sert konuştuğunu, çünkü aile içinde bir yarış olduğunu kaydetti. Tatar, halk adamı olduğunu ve bu görevi layıkıyla yerine getirebileceğine inandığı için bu göreve aday olduğunu belirterek, neler yapabileceğini Maliye Bakanlığı döneminde ortaya koyduğunu dile getirdi.
Tatar, ülkede gezmediği yer, kapı olmadığını, bu göreve talip olurken bu görevin hakkını verebileceği için aday olduğunu ifade ederek, üyelerin asla “Bu, bana menfaat sağladı, bu iş verdi, bu üye yazdı” deyip oy vermemesi gerektiğini, oy verirken “Bu işi en iyi şekilde kim yapar” deyip oy vermesi gerektiğini ifade etti.
Tatar, seçilmesi durumunda halkın refahını sağlayacak ekonomik açılımları da yaşama geçireceğini vurguladı.



Töre: UBP’yi sağın merkez partisi yapacağız
UBP Genel Başkan Adayı Zorlu Töre, makam peşinde değil KKTC ve halkın peşinde olduğunu vurgulayarak, devleti yaşatmanın ana görevleri olduğunu kaydetti. Töre, göreve gelmeleri durumunda UBP’yi ulusal davaya inananların merkez partisi haline getireceklerini ifade ederek, herkesi kendi etrafında toplanmaya çağırdı.
Töre kurultayda yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kendilerini Meclis’te bilgilendirirken bir “çizgiden” bahsettiğini ifade ederek, bu konuda görüşlerini dile getirdi ve bunun asla kabul edilemeyeceğini kaydetti.
UBP’nin Kıbrıs müzakereleri konusunda da eksik kaldığını, gerekli mücadeleyi ortaya koyamadığını ifade eden Töre, seçilmesi durumunda birinci parti değil iktidar sözü verdiğini söyledi, Kıbrıs konusundaki sıkıntıları çözeceklerini vurguladı.

UBP, CTP’ye yama oldu
Töre, UBP Genel Başkanı’nın tutumunu ve CTP’ye verdiği desteği eleştirerek, hükümette UBP’nin yama olduğunu savundu.
“Yeni dönemde yamadan kurtulmak için sizden onay istiyorum” diyen Töre, Muhaceret Yasası’nı da eleştirdi, seçilmesi durumunda bu yasayı geri çekip yeniden yapılandıracaklarını kaydetti.
Sağlıkta yaşanan sıkıntıları gidereceklerini ve yeniden sistem kuracaklarını ifade eden Töre, tarım sektöründe de yeni yatırımlar yapacaklarını, eğitimde de yeni yapılanmaya gideceklerini ve milli duyguları yeniden yansıtacaklarını söyledi.
Kurultayda UBP eski Genel Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun fotoğrafının olmamasını da eleştiren ve bu konuda salondan destek gören Töre, halkla birlikte sağlam bir şekilde yürüyeceklerini vurguladı. 
Töre, kendilerine şehitlerden emanet kalan bu toprakları asla vermeyeceklerini de ifade etti. 

Üstel: UBP kazanacak
UBP Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, 1 Kasım akşamı UBP’nin kazanacağını, bu konuda tüm üyelere güvendiğini vurguladı. Üstel, “Ben UBP’de birlik ve beraberliği sağlamak ve partiyi ilk seçimlerde iktidara taşımak için adayım” dedi.
Üstel kurultayda yaptığı konuşmada, salonun boş olması, liderlerin fotoğraflarının salonda yer almaması ve genel başkanın adaylar konuşurken salondan ayrılmasını eleştirdi.
Üstel, kurultaya UBP eski Genel Başkanı, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski genel başkan İrsen Küçük ve partiye hizmet eden diğer üst düzey yöneticilerin kurultaya davet edilmemelerini eleştirerek, “Bu zihniyet partiyi nasıl büyütecek” diye sordu.
Ünal Üstel, kurultaydaki katılım sayısının UBP’ye yakışmadığını ifade ederek, “Böyle parti yönetmek olmaz, böyle bir demokrasi anlayışı da olmaz, böyle bir anlayışla genel başkan da, iktidar da olunmaz. İşte ben UBP’de birlik ve beraberliği sağlamak ve ilk seçimlerde iktidara taşımak için adayım” dedi.


Saner: Bomboş salon olan ilk kurultay
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Ersan Saner, kurultayda yaptığı konuşmada, kurultayda üyelerin vereceği kararın UBP’nin geleceğinin önünü açacağını, birlik ve beraberliği getireceğini kaydetti. 
Saner, ilk kez bir UBP kurultayında bomboş bir salon görmekten ve bu salona hitap etmekten üzüntü duyduğunu belirterek, kurultaya eski lider ve genel başkanların, hizmet verenlerin davet edilmemesini eleştirdi.
Eski genel başkanlar Derviş Eroğlu ve İrsen Küçük ile diğer üst düzey parti yetkililerine teşekkürlerini sunan Saner, şu anki UBP yönetimini “vefasızlıkla” suçladı. 
Saner, ülkeye yatırımcıların gelmesi için yatırımları destekleyecek ve önünü açacak uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, değişimin önemine vurgu yaptı, ülkeyi çağdaş bir şekilde yapılandırmak için bu göreve aday olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu: UBP eski günlerine dönecek
UBP Genel Başkan Adayı Nazım Çavuşoğlu, tüm üyelere seslenerek, oy verirken UBP’nin geleceğine oy verdiklerini unutmamalarını isteyerek, UBP’nin eski günlerine döneceğinden, büyüyeceğinden ve iktidara geleceğinden şüphe duyulmamasını istedi. 
UBP 20. Kurultayı’nda son konuşmayı yapan Çavuşoğlu, kurultaya kimsenin davet edilmediğini, coşkunun olmadığını, eski liderlere vefa gösterilmediğini ifade ederek, bundan dolayı herkesten özür diledi.
Çavuşoğlu, UBP’nin gençlere önem veren, kadınları siyasete katan, ülkenin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak büyük projeleri hayata geçireceğini belirterek, tüm alanlarda yapıcı eleştirileri dikkate alacaklarını, bütçesini şeffaf hesap verebilir bir yapıya kavuşturacaklarını kaydetti.

Kaşif: Suçlamak yeterli değil…
UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif de dilek ve temenniler bölümünde söz alarak, salona giriş ve tertibatta aksaklıklar olduğunu ifade ederek, “Ben, her adayın bir öncekini suçlamak yerine neler yapacağını söylemesini isterdim. Bazı sözlere içimiz burkuldu” dedi. 
Kaşif, “salonun boş olması konusunda eleştiriler yapan adayların sevenlerinin de salona gelmediğini” savunarak, burada birbirlerini suçlayarak bir yere varamayacaklarını kaydetti.
Kaşif’in konuşmasının ardından adaylardan Ünal Üstel de yeniden söz almak istedi, ancak Divan Başkanı İlker Edip söz vermedi ve kurultaya bugünkü seçime kadar ara verdi.


UBP’den Eroğlu açıklaması
Ulusal Birlik Partisi (UBP), partinin bugün başlayan XX. Olağan Kurultayı’na parti onursal başkanı Derviş Eroğlu’nun davet edilmediğine ilişkin haberlerin gerçek dışı ve özel hizmet nitelikli olduğunu bildirdi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“XX. Olağan Kurultayımıza Onursal Başkanımız Sayın Dr. Derviş Eroğlu’nun davet edilmediğine ilişkin haberler gerçek dışı ve de özel hizmet niteliklidir.
Bilinmelidir ki, Ulusal Birlik Partisi’nin bugünkü kurultayına açık yapılan davetler dışında hiçbir kişi, kurum, kuruluş ya da siyasi oluşumlara özel davetiye gönderilmemiştir.
Ulusal Birlik Partisi Yönetimi, değil daha dün gibi yakın bir tarihte yeni tüzüğünde onursal başkanlığını ölümsüzleştirdiği Sayın Eroğlu’nu, geçmiş tüm genel başkanlarımızı ve UBP’ye hizmet veren sempatizanından her kademesindeki partililerini yüreklerinin derinliğinde, başlarının üstünde taşımaktadır.
Böylesi ucuz hesaplardan kazanım bekleyenleri bir kez daha sağduyuya çağırırız.”

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474