banner564

UBP’nin 39’uncu yıl Kutlamaları

UBP’nin 39’uncu yaşının kutlandığı törende Derviş Eroğlu’na cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olması çağrısını içeren karar sunuldu

UBP’nin 39’uncu yıl Kutlamaları
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP),  düzenlediği resepsiyonla 39. yaşını kutladı.
UBP’nin kuruluşunun 39. yıldönümü dolayısıyla Acapulco Otel’de düzenlenen resepsiyona Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eşi Meral Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, eşi Dilek Özgürgün, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, UBP’li milletvekili, belediye başkanı, ilçe ve örgüt başkanlarıyla partililer katıldı. Partililer Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu salona girişinde “lider ve adayımız Eroğlu” şeklinde sloganlarla karşıladı. Etkinlik, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş, UBP’nin eski genel sekreterlerinden, bakan ve milletvekili merhum Salih Miroğlu ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.
Gecede sırasıyla UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı.

UBP  Parti Meclisi kararı Eroğlu’na sunuldu
Gecede, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olması çağrısını içeren UBP Parti Meclisi kararı sunuldu. UBP Parti Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararı, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün okudu ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde UBP’nin adayının Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olduğunu vurguladı. Özgürgün daha sonra kararı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sundu. Gecede, ayrıca UBP’nin 39. kuruluş yılı pastası da kesildi.

“Onur verici”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında UBP’nin 39. kuruluş yılını kutlayarak, gecede partililerle bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. UBP teşkilatının tüm ilçelerde aldığı kararın merkez yönetim kurulu ile parti meclisinde oy birliğiyle onaylanmasının kendisi için onur verici olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, kararın üretilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 1976 yılında kurulan UBP’de o günden bugüne partililerle birlikte yürüdüğünü ve Cumhurbaşkanı seçilirken de UBP adayı olarak seçildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu kapsamda siyasette kimlerle birlikte hareket ettiğinin bilinci içinde olduğunu söyledi.

UBP’nin kuruluşuna tanıklık edenler
Ulusal Birlik Partisinin kuruluşuna tanıklık eden partinin ağır topları süreci  Diyalog’a anlattı. Kimileri partinin kurulduğu günlerdeki pozisyonunun  çok iyi olduğunu savunurken, kimileri ise 1990’lı yıllardaki UBP gücünü anımsattı. Partililerin ortak ve değişmez fikri ise,  Dr. Derviş Eroğlu’nun UBP’nin lideri  ve vazgeçilmez ismi olduğu.

Celal Özbekoğlu: Halkın içinden çıkan bir parti
“Ulusal Birlik Partisi 39 yıl önce 1976 yılında büyük bir güçle, büyük bir şevkle kuruldu. UBP halkın içinden çıkan bir partiydi. Kıbrıs Türk halkının isteklerini savunan bir partiydi. UBP ulusal birlik bütünlüğünde Kıbrıs Türk toplumunun simgesidir. UBP’nin kurulduğu dönemlerde Birinci Federe Devlet kuruldu, ondan sonra  otonom kuruldu, ardından ise  KKTC geldi. Esas olarak UBP 1983 yılında en güçlü dönemiydi. Çünkü o zamanlar halk neyin ne olduğunu anladı. 39 yıl önce UBP her zaman ulusalcılığın simgesi olmuştur. Bugün, UBP Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ini kuran bir simgedir.  UBP’nin en güzeli yılı 1983-90 arasıdır. O zaman birlik beraberlik vardı ama 1994’ten sonra çökmeye başladı. Sayın Rauf Denktaş’ın Demokrat Partiyi kurmasından sonra UBP çökmeye başladı. Sonra Derviş Eroğlu sayesinde yeniden ayaklandı. Eroğlu, UBP’nin ayakta durmasını sağlayan önemli kurucularından biridir. Derviş Eroğlu UBP’nin simgesidir. Cumhurbaşkanlığına tekrar aday olmasını ise canı gönülden destekliyoruz.”  

Osman Talaykurt:  UBP vatan ve  milleti her zaman önde tuttu”
“UBP her zaman aynı heyecan ve aynı arzuyla yoluna devam etti. Sevenleri ve taraftarları da her zaman yanında oldu. Vatanı ve  Milleti her zaman önde tuttu.  Geriye dönüp baktığımda UBP’nin A’dan Z’ye her dönemi çok güzeldi.  Şimdi ise kim ne derse desin UBP aynı gücüyle yoluna devam ediyor. UBP şu an ana muhalefette ama her zamanki gibi düşüncelerini dile getirmelidir.” 

Mahmut Özçınar: 39 yılda önemli işler yaptık
“UBP bu  devleti kuran yaşatan ve sürekli demokrasinin bir parçası olarak yaşatmaya devam eden bir partidir. 39 yıllık bir süreç içerisinde önemli işler yaptık. Şu anda muhalefette olsak bile demokrasinin şaşmaz parçası olarak duruşumuzu sergileyeceğiz. 39 yıla baktığımızda parti ve  parti ve ülke  önemli mesafeler kaydetti. UBP Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için çok önemli bir yere sahiptir. Bu süreçte parti disiplini ile bunu başaracağımıza inanıyoruz.  Cumhurbaşkanlığı için adayımızı çıkartıp ve arkasında durarak yolumuza devam edeceğiz. Bu bir görev, bu göreve talip olmakta yürek işidir. Bu süreçte Cumhurbaşkanının  sorumluluğu vardır. Birikimli deneyimli birinin olması gerekiyor. Ülkemizin varlığı ve devamı açısından da bu çok önemlidir. İnanıyorum ki Derviş Eroğlu yine bu göreve talip olacak ve UBP’de alnının akıyla bu yolda ilerleyecek.” 

Turgay Tuluktoğlu: Gençler sahip çıksın
“UBP’nin kurulduğu ilk yıllar heyecan vardı. 39 yılda UBP’nin en iyi yılları 1990’lı yıllardı. O zamanlar Derviş Eroğlu Başbakandı. UBP şimdi  muhalefette olmasına rağmen aynı yoluna devam ediyor. Genç nesiller ise şimdiki UBP’ye sahip çıksın. Cumhurbaşkanı adayımız Derviş Eroğlu’dan başka bir adayı da Cumhurbaşkanlığına düşünemiyorum.”


Hüseyin Özinal: UBP Milliyetçi bir partidir
“UBP’nin kurucularından birisiyim. UBP milliyetçi bir partidir bu yolda ayakta durmaya devam etmektedir. UBP, KKTC’yi kuran bir partidir. Bugün bütün partilerde UBP’nin kurmuş olduğu sistemle yola  devam etmektedir. UBP her zaman dimdik ayaktadır. UBP’nin en güzel yılları 1993’e kadar olan dönemdi. 1993’ten sonra UBP içerisinde ayrılmalar oldu. 1993’ten bu güne  Kıbrıs sallanmaktadır. Benim istediğim Rumlar gibi bu millete ve partimize sahip çıkalım. Rumlar gibi dışarıya karşı birlik olalım. Rumlar kendi aralarında çekişirler ama davalarına gelince bize karşı birlik olurlar. Bir futbol maçı yapılacaktı burda ama Rum bunu bile kabul etmedi. Bu futbol maçına bile karşı gelen Rumla biz artık nasıl birlik olacağız. KKTC bayrağı altında yaşayalım.  Bugünkü UBP geleceğin iktidarıdır. Cumhurbaşkanlığı için adayımızsa Dr. Derviş Eroğlu’dur. Eroğlu bu partinin temelidir ve lideridir.” 


Mehmet Sakallılar: Gençler daha atılgan olmalı
“UBP’nin en hareketli dönemleri 4-5 yıl önceki dönemlerdi. Şimdi biraz sönük olarak yoluna devam ediyor. Genç nesiller biraz daha atılgan olmalılar. Gönül rahatlığıyla ben UBP’liyim demeliler. Derviş Eroğlu’nun her zaman yanımızda olmasını istiyorum. Çünkü Derviş Eroğlu olduğu sürece UBP her zaman ayakta duracaktır.” 

Kemal Sallı: UBP verdiği sözün arkasında durur
“UBP, 1976 yılından beri aynı azimle yolunda yürüyor. UBP’nin en güzel dönemleri aslında kurulduğu yıllardı. Genç yöneticilerin bu partiye daha sıkı sarılmalarını istiyorum. UBP verdiği sözün arkasında durmasıyla anılır. Genç nesillere de tavsiyem verdikleri sözün arkasında dursunlar. Cumhurbaşkanlığı için adayımız Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türkünü selamete çıkaracak adamdır”. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473