banner564

Ülke bunu kaldırmaz

4’lü koalisyon hükümetinin bozulması ve dikkatlerin Ersin Tatar’a yönelmesi üzerine UBP’de bakanlık bekleyenler ‘örgütleri’ harekete geçirdi

Ülke bunu kaldırmaz
banner598

 Raif DOĞRU

   Halkın Partisi’nin (HP) 4’lü koalisyon hükümetinden çekilmesi ve Başbakan Tufan Erhürman’ın istifa mektubunu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunmasının ardından dikkatler Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar’a yöneldi.
   Yeni hükümetin UBP ile HP arasında kurulacağı ihtimali üzerinde durulsa da, UBP-CTP koalisyonunun da gündeme gelebileceği belirtiliyor. 
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; eski Başbakanlardan Hüseyin Özgürgün ile UBP Lefke örgütü HP ile koalisyona sıcak bakmıyor. Özgürgün; mevduat hesabındaki para hareketleri nedeniyle Kudret Özersay tarafından suçlandığı ve savcılığı harekete geçirdiği için, HP ile olası bir koalisyona karşı çıkıyor ve kendisine yakın üyelere UBP-CTP koalisyonunun daha yararlı olacağı yönünde telkinde bulunuyor.
   UBP Lefke örgütü ise, bölge milletvekili Aytaç Çaluda’nın Çalışma Bakanı olması için perde gerisinde çalışma yürütüyor. Ancak; dokunulmazlığı kaldırılan Çaluda’ya bu aşamada bakanlık verilmesine sadece HP’liler değil, UBP içinde güçlü bir grup da karşı çıkıyor.

HP’ye 3 bakanlık yeter

   UBP’ye yakın bir kaynak, HP ile olası bir koalisyon durumunda bakanlık paylaşımının 7’ye 3 şeklinde olacağını belirtirken “HP’nin şimdiki bakanları aynı koltukları korumalıdır. Böylece yeni hükümet döneminde üst kademe değişikliği de yaşanmaz” diyor.
   UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın üzerinde çalıştığı ‘bakanlık paylaşımı’ da bu görüşle örtüşüyor.
  Diyalog’un “Parti içinde İçişleri Bakanlığını ısrarla talep edenlerin olduğu yönündeki iddialar doğru mu?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan UBP’li kaynak “Bu görevi isteyen arkadaşlarımız vardır ama önemli olan genel başkanın kararıdır” diyerek, hükümeti kurma aşamasında parti meclisinin Ersin Tatar’a tam yetki vereceğini belirtiyor.

Tehdit edenler açıklanacak

   Bakanlık bekleyen UBP milletvekillerine görev verilmemesi halinde istifa edecekleri yönünde haberler alınıyor. UBP’li kaynak “bazı sıkıntıların yaşanacağı şimdiden anlaşılıyor. Partinin önemli isimleri genel başkana telkinlerde bulunuyor. Ama görev alamayanların istifa noktasına geleceğine ihtimal vermiyoruz” diyor ve böylesi bir durumla karşılaşılması halinde, kamuoyunun bunu hoş karşılamayacağına dikkat çekiyor.
   Bakanlık dayatmalarının ileri gitmesi durumunda ise söz konusu şahıs isimlerinin kamuoyuna açıklanacağı iddia ediliyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 5 yıl Önce

Tatar seçilmiş başbakan değildir. Seçilmiş başbakan özersay'ın siyasi hırsı ile linç edilen Özgürgün'dür. Eğer HP ile koalisyona gidilir ise, tatar bir an önce erken seçim kararı alıp başbakanlığını halka sormalıdır.

KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

herkes icraa bekler siz mevki peşinde.. tc sizi bir bir yolladacak! yakındır

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473