banner564

İlk adım

Lefke’nin ilçe olması için bölgedeki tüm sivil toplum örgütlerinin, muhtarların, belediye meclis üyelerinin, belediye başkanının ve halkın katılımıyla bir toplantı yapılacak

İlk adım
banner598
Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Koordinasyon Komitesi, Cengiz Topel Hastanesi’nin, 2 derece sağlık hizmeti vermesi gerekirken, rehabilitasyon merkezi haline getirilmesi ve bölgede madencilik yatırımlarının yeniden başlatılması çalışmalarının devlet tarafından inatla ileri götürüldüğünü belirterek Lefke’nin artık yol ayrımında olduğunu vurguladı. Komite Açıklamasında, bugün Lefke’nin ilçe olması için ilk adımın atılacağı kaydedildi.
Açıklamada şöyle denildi: 
“Bunun yanında, Güzelyurt'ta hastane yapımı için hükümet giderayak faaliyete geçmiş ve Lefke yöresinde yaşayan insanların sağlık hizmeti hakkının da rant uğruna gasp edilmesi için son adımı atmış, yeni oluşacak hükümetin de icraata başlayacağı ilk günden bölge halkıyla karşı karşıya kalmasının ortamını hazırlamıştır. Mevcut hastaneyi çalıştırmayı ve yeterli sağlık hizmeti verecek seviyeye getiremeyenler, ülkedeki tüm hastaneler büyük sorunlarla uğraşırken ve Kıbrıs Türk halkı çağdaş bir sağlık hizmeti almaktan çok uzaktayken, yeni bir hastane yapımına girerek dikkatleri başka noktaya çekip başarısızlıklarını bununla örtmek istiyorlar. Kuzey Kıbrıs’ta vatandaşların etkin ve yeterli sağlık hizmeti alamamalarının nedeni, eksik hastane binası değil, sağlıktaki beceriksiz yöneticilerden kaynaklanmaktadır.”
STÖ’lerin açıklamasında, bugün, saat 18.00'de, Lefke bölgesindeki tüm sivil toplum örgütlerinin, muhtarların, belediye meclis üyelerinin, belediye başkanının ve halkın katılımıyla Lefke Çevre Derneği'nde durum değerlendirilmesi yapılacağı ve “Lefke yöresinin ilçe olması için ilk adımın atılacağı” kaydedildi.
Açıklamada, “Lefke bölgesinin kaderinin yine Lefke bölgesi halkı tarafından belirleneceği bu toplantıya tüm Lefke bölgesi halkı davetlidir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474