banner564

Ülkede yasal  statüsü yok

Narkotiği görünce kaldığı apartmanın ikinci katından atlayarak iki ayağını birden kıran Sabit Can, hastaneden mahkemeye getirildi, ardından da cezaevine gönderildi

Ülkede yasal  statüsü yok
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz Perşembe akşamı düzenlenen  uyuşturucu operasyonu sırasında ikinci kattan atlayarak her iki ayağını da kıran Sabit Can ile aynı operasyon kapsamında tutuklanan İkbal Selçuk Özşafak, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Aynı operasyon kapsamında tutuklanan Yunus Harman, Selinay Öz ve Sultan Öztekin ise mesele ile bağlantıları olmadığından polis tarafından mahkeme huzuruna çıkarılmadan serbest bırakıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, 13 Haziran 2018 tarihinde, zanlı 1 İkbal Selçuk Özşafak’ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini ve zanlının Gazimağusa’da bir cafenin karşı tarafında tespit edilerek üzerinin arandığını ve pantolonunun ceplerinde 2 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. 
Zanlıdan elde edilen soruşturmada, konu uyuşturucu maddeyi, zanlı 2 Sabit Can’dan aldığını tespit ettiklerini ve zanlı 2 Sabit Can’ın ikametgahına operasyon düzenlediklerini anlatan Selvili, kapının açılmaması üzerine makul güç ile kapının kırıldığını ve ikametgaha girildiğini anımsattı. Zanlı 2 Sabit Can’ın ise polisi görmesiyle birlikte ikametgahın penceresinden aşağıya atladığını belirten Türe, ev içerisinde yapılan aramada 200 miligram, zanlı 2 Sabit Can’ın atladığı yerde ise 3 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.

Cezaevine gönderilmesi talep edildi
Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Türe, zanlı 1 İkbal Selçuk Özşafak’ın, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını, KKTC’de yasal statüsü bulunmayan zanlı 2 Sabit Can’ın ise hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. 
Nöbetçi Yargıç, zanlı 2 Sabit Can’ın 45 günü aşmamak şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine, Zanlı 1 İkbal Selçuk Özşafak’ın ise 8 bin TL nakdi kefalet ödemesi şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474