banner564

Ülkeyi kilitledi

7 bin üyenin oy kullandığı UBP kurultayında Ersin Tatar ile Hüseyin Özgürgün 2. tura kaldı

Ülkeyi kilitledi
banner598

Aytuğ TÜRKKAN-Pelin YÜKSELAY-Onur ULAĞ
   Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP)  21. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için 
4 aday yarıştı. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda sabah saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi akşam saat 19.00’a kadar devam etti. Toplam 11 bin 889 üyeden 7 bin 2’si bu süre zarfında oy kullandı.
   Üyeler; genel başkanlık için yarışan Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun’un yanı sıra 
72 üyeli Parti Meclisi için 136 aday arasından tercih yaptı.
   Genel Başkanlık seçiminin sayımından önce oyların tasnifi yapıldı ve sadece bu işlem için 2 saati aşkın bir süre harcandı. Daha sonra her 100 oyun sayımında alınan sonuçlar salondaki üyelerin bilgisine getirildi.
   Teknoloji dışı bir yöntemle yapılan oy sayımının tamamlanması saatler aldı. Bu süre zarfında adayların yanı sıra destekçileri de büyük heyecan yaşadı.

İkinci tura kaldı

   Adaylardan herhangi birinin yüzde 51’i aşamaması nedeniyle UBP’de genel başkanlık yarışı ikinci tura kaldı. İkinci tur seçimi ise 3 Kasım Cumartesi günü en fazla oy alan Ersin tatar ve Hüseyin Özgürgün arasında yapılacak. 
   İlk turda seçimi kaybeden Faiz Sucuoğlu ile Sunat Atun’a oy verenlerin ikinci turdaki tercihleri UBP’nin yeni genel başkanını belirlemede etkili olacak.

Uzun kuyruklar oluştu

   UBP’de üye sayısının fazla olması nedeniyle oy verme işlemi sırasında izdiham yaşandı. Üyeler, salona kurulan 100 kabinde oy kullandı. Başkanlık için 6, Parti Meclisi için de 14 sandık kuruldu.    Organizasyonda yaklaşık 110 kişi görev yaptı.
   Zaman zaman taraftarlar arasında kısa süreli gerilim yaşanmakla birlikte, büyük kurultayın demokratik bir ortamda gerçekleşmesi büyük bir memnuniyet yarattı.

Özgürgün’ün hamile eşi de katıldı

   Genel Başkanlık için yarışan adayların tümünün eşleri genel kurul salonunda yer aldı. Parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün hamile eşi İnci Pars Özgürgün de annesiyle birlikte Atatürk Spor Salonu’na giderek, eşine destek verdi.
    Doğum için yaklaşık 3 haftalık bir süresi bulunan İnci Pars Özgürgün sonuçların alınması için saatlerce salonda bekledi.

Eroğlu’na sevgi seli

   UBP’nin 22 yıl süreyle genel başkanlığını yapan Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dünkü kurultayda üyelerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Oyunu kullanan Eroğlu, ortaya çıkacak sonucun hem UBP’ye, hem de KKTC’ye hayırlı, uğurlu olmasını diledi.
   Eroğlu, salondaki vatandaşlarla selamlaştı, kendisiyle fotoğraf çekmek isteyen partilileri de kırmadı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474